BARA BALKAR. Byggnaden eldhärjades svårt Foto: Hufvudstaden

Första bilderna inifrån brandhärjade huset

För två månader sedan totalförstördes fastigheten i korsningen Biblioteksgatan och Jakobsbergsgatan efter en häftig brand. Så här ser det ut i huset idag.

  • Publicerad 13:57, 10 jan 2018

Det är fastighetsägaren Hufvudstaden som har varit inne i byggnaden, Vildmannen 7, och sett över skadorna efter branden som var mycket omfattande.

Unika byggnaden som förstörs i storbranden

Innanför ytterväggarna finns i stort sett bara ett skelett kvar efter att bjälklag och innerväggar brunnit upp. Det brandhärjade innandömet har gjort ytterväggarna instabila och det har funnits en överhängande risk att ytterväggarna ska rasa.

Efter branden – klädjättens nysatsning hotas

Just nu pågår en analys för att få ett svar på om fasaderna är tillräckligt intakta för att kunna vara kvar, men ännu finns inget resultat klart och en färdig plan för återuppbyggnad kommer dröja ytterligare en tid.

– Vi får många frågor från media och allmänheten om vad som kommer hända med fastigheten och om fasaden kommer kunna återanvändas. Tyvärr har vi fortfarande inte något svar på den frågan, säger Anders Nygren, chef för affärsområde Stockholm på Hufvudstaden, i ett pressmeddelande.

Många års arbete kvar

Målet är att kunna bevara fasaderna då de har ett kulturhistoriskt värde. Hufvudstaden arbetar nu med att ta fram en plan för hur återuppbyggnaden ska gå till.

Oavsett om fasaden kan återanvändas eller ej kommer en återuppbyggnad att ta flera år.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

TOMT. Innanför ytterväggarna finns det inte mycket kvar. Foto: Hufvudstaden

Stenarbete som genomfördes under renoveringsarbetet våren 2017 för att återställa och ta fram originaldetaljer på fastigheten Vildmannen 7. Foto: Hufvudstaden

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De hjälper unga kriminella på banan igen

Nyheter Okänd verksamhet på Södermalm stöttar hundratals Råna och slåss? Inga problem. Sjunga en egenskriven låt i musikstudion? Jätteläskigt. På Södermalm pågår arbetet med att hjälpa unga kriminella tillbaka till samhället och motivera dem att leva ett...lördag 21/4 10:00

Nu kliver Tord Grip fram ur Svennis skugga

Nyheter Succétränaren om sin klassresa I många år var Tord Grip mannen bakom framgångssagor som Sven-Göran "Svennis" Eriksson och Sveriges brons i fotbolls-VM 1994. 80 år fyllda kliver nu Östermalmsbon ut ur skuggan med en biografi om...lördag 21/4 9:00