Ställer ut. Den djur- och naturintresserade dockmakaren och scenografen Urban Wahlstedt ställer ut på Håbo bibliotek. Foto: Privat

Förstorade småkryp intar biblioteket

Förstorade småkryp kommer att inta Håbo bibliotek. Nej, någon science fiction är det inte tal om. Snarare klassiskt och kreativt hantverk.

  • Publicerad 16:01, 20 mar 2017

Har du någonsin undrat över hur en insekt ser ut, egentligen? Från och med imorgon, tisdag, så finns en unik chans att göra det. Alltså, att få se hur till exempel en fluga ser ut i 20 gångers förstoring.

Det är den djur- och naturintresserade dockmakaren och scenografen Urban Wahlstedt, som kommer att ha en utställning på Håbo bibliotek fram till och med den 18 april.

– Jag gör småkryp i bland annat trä, kartong, plast, tyg och metall, berättar Urban Wahlstedt.

Totalt är det 20 djur som kommer att visas upp i utställningen. Och enligt konstnären, är det här en utställning för precis alla.

– Absolut, jag tror att alla kan förundras över småkryp. Själv har jag varit fascinerad av dem i hela mitt liv, säger han.

Tisdagen den 21 mars är det vernissage för utställningen, klockan 13.00 på Håbo bibliotek. Då kommer även konstnären att vara på plats.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Från späda plantor i Skokloster till ståtliga julgranar i residensstaden

För många år sedan knyckte Åke Ericsson ett par späda granar i dikeskanten några stenkast från hans och makan Birgittas sommartorp i Skokloster. Nu, drygt trettio år senare, skänks granarna, för att...måndag 20/11 13:42

"Ta aldrig skit från någon" – ett framgångsrecept

Bålstadottern Mary Juusela prisas för sitt sätt att driva företag. Att gå sin egen väg. – Ta aldrig skit från någon. Vare sig du har Adhd, annan hudfärg, dyslexi eller något annat som är annorlunda....måndag 20/11 13:29

Senaste numret

Bålstabladet