INSPEKTION. Arbetsmiljöverket har tittat närmare på förvaltningen. Foto: Mostphotos

Förvaltning hotas med föreläggande

Förvaltningen där facket larmar om arbetsmiljöproblem är hårt belastad, konstaterar även Arbetsmiljöverket.

  • Publicerad 16:36, 3 jan 2018

Arbetsmiljöverket hotar nu med ett föreläggande, som kan bli förenat med ett vitesbelopp, kopplat till krav på åtgärder.

Kraven handlar om att säkerställa rutiner och undersöka arbetsförhållanden, både i fråga om den fysiska arbetsmiljön och arbetsbelastningen.

Redan i februari ställdes krav på åtgärder efter en inspektion. Hög personalomsättning tas upp, såväl som en hög arbetsbelastning i den mån att "man som arbetstagare ibland avstod från att söka hjälp för att inte belasta chefer ytterligare".

I ett telefonsamtal har kommunen bett Arbetsmiljöverket om förlängd svarstid, på grund av den pressade arbetssituationen. Nu har svar och kompletteringar kommit in, men Arbetsmiljöverket har ännu inte gett förvaltningen godkänt.

Förvaltningen har till exempel inte undersökt de bakomliggande orsakerna till den höga arbetsbelastningen tillräckligt.

Facket har nyligen larmat om arbetsmiljöproblem kopplade till den politiska ledningen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dags igen! Pendeltågstrafiken stängs av

Nyheter Andas in. Andas ut. I maj stänger Trafikverket återigen av pendeltågstrafiken mellan Sundbyberg och Jakobsberg.torsdag 19/4 12:34

Tidsfrist har getts för återvinning

Nyheter Återvinningscentralen blir kvar på Kvarnkullen året ut. Samtidigt letas alternativ till den kritiserade placeringen på Råsta gärde.torsdag 19/4 9:02