Förvirrande ny "lösning" på hånade cykelbanan

Stadens tillfälliga lösning på den bespottade cykelbanan i Hjorthagen förvillar och skapar ny kritik.

  • Publicerad 15:02, 1 mar 2017

Cykellösningen vid vid avfarten till Hjorthagen från Lidingövägen har dömts ut som trafikfarlig, kritiserats och hånats i cyklistkretsar sedan den ”blev klar”. Den stora grejen? Cykelbanan slutar rätt in i en trottoar. När vi skrev om det tidigare utlovade staden en tillfällig lösning. Den är nu på plats. Men frågan är om det blev något bättre.

Knasig cykelbana i Hjorthagen – "nära att smälla varje dag"

Tre stolpar på ena sidan plus en refug och målat cykelfält och cykelmyror ska visa vägen för de som kommer från Hjorthagen. Men cyklar man mot Hjorthagen ska man vika ut strax innan trottoaren och fortsätta på vägen.

Vi reder ut: Därför blev cykelbanan i Hjorthagen ett fiasko

I cykelgruppen Cykla i Stockholm får den tillfälliga lösningen, med en stoppzon på Jägmästargatan på nytt frän kritik och på en del håll upplever många den som missvisande.

Staden? De är medvetna kritiken och att lösningen är långt ifrån bra.

– Exakt. Men det här är en tillfällig lösning och det är därför vi har dragit igång arbetet med att få till permanent lösning som är bättre än den som är nu, säger Erik Johansson, pressansvarig på trafikkontoret.

Efter stinkmolnet över Hjorthagen - Fortum krävs på svar

Enligt honom är det fortfarande flera olika samarbetspartners, bland annat Trafikverket, som nu ska planera för att lösa problemområdet ”på bästa sätt”.

Men hur den lösningen kan se ut eller när den kommer på plats är oklart. Till dess får man finna sig i den tillfälliga lösningen.

– Det är svårt att svara på just nu. Vi har ett planarbete som kommer dra igång och ska ha ett startmöte inom kort, säger Erik Johansson.

Cykelbanan i Hjorthagen slutade tidigare i en trottoar, nu har staden gjort en tillfällig lösning. Foto: Per Brandt

Så här ser det ut om man kommer från Hjorthagen. Foto: Per Brandt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Beskedet: Tekniska Nämndhuset renoveras

Nyheter "De säger nej till 600 nya bostäder i city" Stadsbyggnadsnämnden har beslutat att rusta upp Tekniska Nämndhuset. Möjligheten att bygga lägenheter i fastigheten går därför förlorad. "Oansvarigt", menar Moderaterna.fredag 24/11 16:45

450 elever kan snart stå utan skola

Nyheter Friskola blir bostäder på Södermalm – flyttplan stoppad 450 elever på Södermalm kan snart stå utan lokaler. En friskola ska bli bostäder och skolans plan – att flytta till en anrik fastighet i Gamla stan vid årsskiftet – har nu stoppats av staden.fredag 24/11 15:23