Den 25 februari kan de som vill komma till Mahmoud Memorial Cup i Fryshuset, en aktivitet med spontanfotboll där temat är avstånd mot våld. Foto: Michael Folmer

Fotbollscup till minne av dödad 17-åring

I december höggs en 17-årig pojke till döds på Enskede gårds gymnasium. Nu ordnas en fotbollscup till minne av honom på Fryshuset.

  • Publicerad 19:00, 6 feb 2018

Söndagen den 25 februari hålls Mahmoud Memorial Cup på Fryshuset. Den är till minne av den 17-åring med samma namn som blev knivhuggen till döds vid Enskede gårds gymnasium i december förra året.

Pojken hade deltagit i flera av de aktiviteter för ensamkommande flyktingbarn som Fryshuset anordnar. Bland annat en utbildning som berör ämnen som skolan inte alltid hinner med, som gruppklimat, identitet och normer. Han spelade även fotboll med Brobyggarna, en verksamhet som hjälper ungdomar att hitta sin roll och väg i livet genom stöd och mentorskap.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Cupen är till för att hedra hans minne, temat är att ta avstånd från våldet och göra något positivt och fint trots att det skett en sån här handling, säger Navid Ghafouri, ungdomsledare för Brobyggarna som håller i turneringen.

Fotbollscupen pågår mellan klockan 11 och 16 i Fryshusets lokaler och alla från 15 år och uppåt kan delta. I början kommer en tyst minut att hållas, och man känner att man vill prata om händelsen finns ledare på plats för att stötta.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Krögarna som sätter Älvsjö på världskartan

Nyheter Restaurangägarens egna ord om stjärnan i Guide Michelin Igår fick restaurangen Aloë en stjärna i åtråvärda Guide Michelin. Niclas Jönsson, som är en av grundarna, är nöjd över att de nu nått sitt främsta mål: att sätta Älvsjö på världskartan.tisdag 20/2 20:29

Buller dygnet runt – i sju år

Nyheter Här hamnar stockholmare mitt i t-banebygget Bor du längs Enskedevägen, nära Sockenplan eller Enskede gård? Bered dig på oväsen – dygnet runt i sju år. Det är nya tunnelbanan som snart börjar byggas.tisdag 20/2 19:30