Fredhäll-granen när den fortfarande fanns på plats. Foto: Privat

Fräck julkupp på Kungsholmen: Någon snodde storgranen – med belysning och allt

Ola Björklin, 65, har sedan 15 år glatt Kungsholmsborna med en ståtlig julgran på Snoilskyvägen. Men i lördags morse var den borta...

  • Publicerad 16:14, 30 nov 2016

Det är en Ola Björklins bostadsrättsförening som tillsammans med Fredhälls badklubb bekostar granen som förra året uppmärksammades i Vårt Kungsholmen som en av de vanligaste julmarkörerna i stadsdelen. Och det är Ola som har ansvaret för att den ska komma på plats. I år hann granen pryda gatubilden i en och en halv vecka innan den stals.

– Det känns förjävligt, säger Peter Waher som bor i grannskapet.

LÄS ÄVEN: "Julgranen på Skärholmstorget redan på plats"

Ola Björklin själv är dock hoppfull att den ska hittas, med våra läsares hjälp.

– Den är så pass lätt att känna igen från bilden. Ju fler som får se bilden desto större är chansen att den hittas någonstans. Eftersom den stals med belysning och kablar så har jag känslan av att den troligen står i en trädgård någonstans, säger han.

Att forsla bort en gran av den här storleken tror han kräver både planering och resurser.

– Det behövs säkert en kranbil och andra en hel del verktyg. Den sitter hårt som berget i marken, förklarar Ola Björklin.

LÄS ÄVEN: "Nya sättet att hantera julgranen - koka den"

Ett vittne uppger att hen såg granen vara kvar vid tre på natten, natten till i lördag. Ola Björklin upptäckte att den var försvunnen klockan sex på morgonen, vilket betyder att stölden måste skett någon gång mellan tre och sex.

– Jag hoppas att det här inte blir någon tradition likt att bränna upp bocken. Sådant kan de hålla på med i Gävle. Granen är jättefin och uppskattas av alla som bor här, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

QUIZ: Känner du igen ditt MÖRKA Stockholm?

Quiz ✔Tio historiska bilder ✔Utmana dina vänner i veckans quiz ✔Kvällsbilder från förr Vi närmar oss årets mörkaste tid. Därför har vi letat fram tio mörka Stockholmsbilder från förr. Känner du igen dig?lördag 16/12 9:00

Fryshuset bygger helt ny skejthall

Nyheter Gamla håller inte måttet Den populära skejthallen i Fryshuset har gjort sitt.lördag 16/12 8:00