3D-bild av huset i Tingvalla. Foto: Movehome

Framtidsboende byggs i Vallentuna – får ljudisolerat gamingrum

Hur vill ”moderna” barnfamiljer leva? Enligt hustillverkaren Movehome är det förvaring, ny teknik och ett nytt sätt att använda rummen som gäller.

  • Publicerad 20:31, 10 jan 2018

– Vi har samarbetat med arkitekter och forskare för att hitta nya lösningar på vad framtida boende kräver. Vi har till och med haft en antropolog med, som tittat på människors vanor i hemmet, säger Jennie Blom, marknadschef för Movehome som tagit fram husmodellen LAB #01 vars första version är byggd i Vallentuna, på Skvadronvägen.

Företaget har också gjort en Sifo-undersökning där det kommit fram att svenskarna önskar sig mer förvaring. Jennie Blom säger att huset utmanar synen på traditionell planlösning.

– Vi försöker skapa rum som inte nödvändigtvis har benämningen man är van vid. Vi kallar det inte vardagsrum utan bara rum. Vi har inte en fast position för en tv-skärm, alla får hitta sin egen plats.

– Det finns en fönsternisch som är rymlig, till exempel. Det är något som passar den uppkopplade livsstil vi faktiskt har i dag.

Gunga i vardagsrummet, någon? Foto: Movehome

I huset finns ett ljudisolerat gamer-rum, fjärrstyrda vitvaror, dörrlås, rörelsesensorer kopplade till kameror och olika belysningsscenarier.

Urban Design har ritat villan som är på 171 kvadrats boarea och har tre sovrum. Prislappen för det enklaste utförandet är från 3 469 000 kronor.

Den 28 januari är det första visning.

– Man måste föranmäla sig, säger Jennie Blom.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Djursholmsskolans nya knep för eleverna – "det var toppen"

Nyheter "Trodde på mer protester" Dagliga promenader, ja det kommer ingå för alla elever på Elevverket i Djursholm under de kommande två veckorna.måndag 19/3 15:16

Storstugan skrotar planerna på skyskrapa

Nyheter Upprörda känslor kring jättebygget I lördags hade boende i Storstugan en extrastämma i Tibble teater. En av huvudpunkterna på mötet var planerna på ett 105 våningar högt torn.måndag 19/3 15:11