Bild från i lördags då drop-in-dagen ägde rum vid Danderyds församlingshus. Foto: Danderyds kyrka

Från Bollnäs till Danderyd – för att gifta sig

För femte året i rad anordnade Danderyds församling drop-in bröllop och dop under helgen. "Speciellt och högtidligt", säger Christina Högberg om dagen.

  • Publicerad 11:51, 16 apr 2018

I helgen var det dags för Danderyds församlings årliga drop-in bröllop och dop, något som resulterade i fyra vigslar och åtta dop.

– Det var femte året som vi hade det här och vi märker att det blir mer populärt. Ganska många församlingar erbjuder drop-in men jag tror inte det är så många som har kombinationen med både dop och bröllop, säger Christina Högberg, kommunikatör i Danderyds församling.

Personer kom från olika platser runt om i Stockholm, men också en bra bit ifrån Danderyd.

– Nu kom det ett par från Bollnäs som åkte till Stockholm över helgen.

Och att jobba under drop-in dagen påverkar en mycket, enligt Christina.

– Det är jättekul, men man är alldeles slut efteråt. Men mest är man glad, lycklig och berörd när man får vara med om andra människors kärlek, säger hon.

För den som missade chansen i år (och inte lär komma till skott på ett tag) så behöver man inte misströsta. Nästa år blir det drop-in i Danderyd igen.

– Det här är ett jättebra sätt att göra det enkelt och tillgängligt, men samtidigt speciellt och högtidligt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han tar USA till Vallentuna

Nyheter "All den här skiten är till salu" Rolf Hjelm vill ha roligt i livet. Därför driver han en ”amerikansk shop” hemma i Vallentuna. – Det är ingen som tackar en för att man lever ett tråkigt liv, säger han.fredag 20/4 16:50

Här är Täbys mest igenkända politiker

Nyheter "Är det tennisspelaren? Stefan Edberg?" Hur väl känner Täbyborna igen sina lokala politiker? Vi drog ut på stan och gjorde en högst ovetenskaplig men rätt så underhållande och förmodligen något så när rättvisande undersökning.fredag 20/4 16:40