DOG. Katten skulle ta bort tandsten men dog under narkosen. (OBS. Genrebild.) Foto: Mostphotos

Frisk katt skulle ta bort tandsten – dog

En fullt frisk katt lämnades in för tandstensborttagning. När katten sövdes begicks ett stort misstag och katten avled.

  • Publicerad 12:51, 29 nov 2017

Ett par på Östermalm lämnade in sin fullt friska nioåriga katt till en veterinärklinik för tandstensborttagning och öronkontroll.

Ingreppen ansågs vara en ren rutinåtgärd och den narkos som skulle göras bedömdes som lägsta möjliga risk.

Katten beskrevs som pigg, livlig och fullt frisk och lämnades in till kliniken klockan 8.30 på morgonen.

En dryg timme senare, klockan 10.05, var den död.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Kattägarna fick ett telefonsamtal från klinikchefen som meddelade att katten avlidit under operationen på grund av att personal glömt att vrida på en kran vilket gjorde att katten endast fick narkosblandad luft in i lungorna men inte kunde andas ut. Det resulterade i att det blev ett övertryck i lungorna, som gick sönder och läckte luft in i magen.

Händelsen inträffade i december 2016. Nu står det klart att misstaget som låg bakom dödsfallet gör att två djursjukskötare får varsin erinran av Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Avslöjar: Dolt bygge bakom mystiska smällar

Nyheter Förklaringen till de kraftiga ljuden som skakat om delar av Södermalm Smällarna som hörts och känts på Söder i veckan har förbryllat både boende och polisen. Nu visar det sig att det rör sig om sprängningar inuti Skinnarviksberget.lördag 17/3 8:53

Populär pub på Söder blir av med tillståndet

Nyheter Får inte längre sälja alkohol En av Södermalms populära kvarterskrogar tappar tillståndet att sälja alkohol. Anledning: ekonomin har missköts grovt, och man har smitit från skattenfredag 16/3 17:10