Maltesholmsbadet i Hässelby har haft för dålig vattenkvalitet ett tag. Nu är det fritt fram att bada igen på den västra delen av stranden. Foto: Mikael Andersson

Fritt fram för bad på Maltesholmsbadets västra del

Miljöförvaltningen avråder från bad på Maltesholmsbadet östra del hela säsongen. I veckan avråddes det även från bad på den västra delen – men nu är det fritt fram att hoppa i plurret.

Avrådan från bad gäller hela sommaren på den östra delen av Maltesholmsbadet. Efter att vattenprover visat på otjänligt vatten på den västra sidan av Maltesholmsbadet har miljöförvaltningen avrått från bad även där. Men enligt de senaste vattenproverna är det nu fritt fram att hoppa i plurret från den delen av stranden.

– Jag fick tillbaka provsvaret idag och halten bakterier i provet är något förhöjt, men indikerar inte en hälsorisk. Kommunen behöver därför inte avråda från att bada i vattnet, säger Danuta Persson, miljö- och skyddsinspektör.

Simskolan byter plats

Det handlar om förhöjda e-colibakterier, alltså tarmbakterier. Enligt Danuta Persson kommer skyltarna som nu avråder från bad att plockas ner på den västra delen av stranden.

– Jag kommer att ta nya prover igen nästa vecka för det gör vi alltid när resultatet visar tjänligt med anmärkning, säger Danuta Persson.

Simskolan Vän med vatten kommer ändå att hållas på Kanaanbadet, istället för på Maltesholmsbadet som var tänkt från början.

På Havs- och vattenmyndighetens hemsida havochvatten.se uppdateras kontinuerligt informationen om vattenkvaliteten på Stockholms utomhusbad under sommaren.

Hur mycket ska vi bry oss om snusket i badvattnet?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vällingby city finns inte mer

Nyheter Klart: Anrika centrumet byter namn – igen Har det precis satt sig att kalla Vällingby centrum för city? Eller tillhör du dem som helt enkelt vägrat det nya namnet? Nu kommer beskedet: Vällingby city byter namn – igen.lördag 23/9 13:05

Stor lista: Helgtipsen du inte vill missa i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Det vet du-konsert ✓Loppisar ✓Walk of hope Kom i höststämning med våra helgtips! Den här veckan kan du svira på halsduken och heja fram hemmalaget, gå på höstmarknad, promenera för kampen mot barncancer eller se bandet Det vet du på...lördag 23/9 7:09