I Täby eller på Liseberg? Det har varit lite svårt att avgöra sedan Stockholmsvägen "renoverats". Foto: Saga Lindqvist/Mostphotos

Fuskbygge skapar "bergochdalbana" på Stockholmsvägen

Stockholmsvägen är helt nyrenoverad, men trots det upplevs den som svajig och bucklig. Vissa har till och med beskrivit vägen som en bergodalbana. Nu visar det sig att vägen har kantats av fuskbygge.

  • Publicerad 11:29, 27 okt 2017

Som en bergochdalbana, "jag blir åksjuk".... Det är några av kommentarerna som kommit till redaktionen beträffande en del av Stockholmsvägen.

I vintras skedde en ombyggnad av sträckan mellan Turebergsvägen och Attundavägen. Man breddade gång- och cykelvägen och byggde om vägen, men resultatet blev inte som tänkt.

– Vägen är hemsk. Den är underkänd i slutbesiktningen, så vi är väl medvetna om att vägen är dålig, säger Marcus Gyllenberg, kommunens projektledare för Roslagsbanans dubbelspårsutbyggnad.

SL och kommunen samverkar i ombyggnationen och vägen var planerad att bli klar för ett år sedan, men i och med fuskbygget måste stora delar göras om.

– Vägen är inte byggd enligt bygghandlingen som är upprättat. Entreprenören har inte fått någon godkänt slutbesiktning så vägen måste återigen repareras, säger Magnus Nissar, projektchef på Täby kommun.

2018 förväntas vägen bli klar

Vägen ska renoveras igen så snart som möjligt.

– Det är ju inte bästa årstid att asfaltera nu när det är minusgrader ena dagen och plusgrader andra dagen. Men i nästa vecka ska vi ha ett möte angående vägen och då kan vi komma fram till när nya arbetet ska börja, säger Marcus Gyllenberg.

Kommunen vill att vägen ska bli klar innan 2018, men så blir inte fallet i och med problematiken kring bygget.

– Jag skulle inte tro att vägen är färdig innan nyår, men den är nog klar i vår, säger Marcus Gyllenberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år med gaypodden: "Många tackar för att vi hjälpt dem"

Nyheter Alexandra från Vallentuna: "För få lesbiska som tog plats" Gaypodden har nyss fyllt ett år och vi har snackat med Vallentunabon Alexandra Malmlund som är en av grundarna till podcasten.fredag 23/2 15:05