Felkonstruktion. Sanden på banan har slitits snabbare än vad man räknat med. Foto: Annette Jansson

Galoppen på Bro Park ställs in fram till mars 2018

Banan var felbyggd redan från början, och nu tvingas Bro Park ställa in resterande fyra tävlingsdagar.

  • Publicerad 09:00, 13 dec 2017

Att banan ska byggas om över vintern har varit planerat sedan länge. Men att den skulle slitas så snabbt hade man inte räknat med. Två tävlingar har redan ställts in, och nu ställs ytterligare fyra tävlingsdagar in.

– Banan var felkonstruerad redan från början, det ställde vi fast tidigt i år. Men sanden som hästarna springer på har slitits ner mycket snabbare än vad vi trodde att den skulle göra, säger Klaus Koch, anläggningschef.

Mycket nederbörd gör att sanden blir som klister, och när den sedan fryser till blir den stenhård och otjänlig. I söndags sa Länsstyrelsen nej till att hålla fortsatt träning på banan.

– Det är inte bra för hästarna och inte behagligt för någon, säger Klaus Koch.

Fler lopp till nästa år

För allas skull väljer Bro Park att ställa in tre resterande tävlingar i år och även en som skulle ha gått av stapeln den 1 januari.

– Nu kan folk veta säkert att de är inställda, istället för att vi ställer in i sista ögonblicket, säger Klaus Koch.

De tar bland annat hänsyn till de som åker långt och till spelbolag som arrangerar.

– Tråkigt är det, men vi kommer att flytta en del av loppen till nästa år som kompensation, säger Klaus Koch.

Sportchefen arbetar nu med att få in två nya tävlingsdagar i schemat för 2018.

Svens Galopp börjar nu arbetet med att bygga om banan. Först ska railen plockas ner, och direkt efter julhelgen, den 27 december, börjar full personalstyrka jobba med banan med hjälp av maskiner, vilket är två veckor tidigare än planerat.

Den 25 mars är nästa tävling planerad inför.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kevin Lyttle gästar Kungsängen

Den 27 januari gästar världsartisten, Kevin Lyttle, Kungsängen Restaurang och Sportbar. Reaktionerna både bland gäster och anställda är starka.onsdag 17/1 11:58

Håbos näringsliv ska bli topp 20 i Sverige

Näringslivet i Håbo kommun har varit ett sorgebarn länge. Nu ska det lyfta rejält de kommande åren. – Vi ska vara en av Sveriges 20 bästa kommuner när det gäller näringslivet, säger Håbo Marknads vd...onsdag 17/1 9:32

Senaste numret

Bålstabladet