I stället för att rivas och bli parkeringsplats kan den gamla simhallen bli kvar och fyllas med nytt innehåll. Foto: Mikael Andersson

Gamla simhallen i Jakobsberg kan bli ny idrottshall

Den gamla simhallen i Jakobsberg kan byggas om. I framtiden kan den komma att användas både för idrott och kulturevenemang.

  • Publicerad 11:56, 31 okt 2017

När det bestämdes att Järfälla skulle få en ny simhall i Jakobsberg ingick det i planen att den gamla skulle rivas och platsen i stället skulle bli parkeringsyta.

Men byggnaden bedöms ha en sådan standard att kommunen nu vill behålla den och använda den till andra saker än bad. Nästa vecka väntas kommunstyrelsen fatta beslut om att ta fram en ny detaljplan.

– Detta är ett första steg. Vår ambition är att göra om den gamla simhallen till idrottsyta eller kulturyta. Det finns till exempel ett behov av lokaler för kampsporten, Järfälla brottarklubb har fått över 100 nya medlemmar bara det senaste året, säger Mika Metso (S), ordförande i kultur- demokrati- och fritidsnämnden.

Inte bara sport

Att det redan finns omklädningsrum på plats gör att idrott ligger närmast till hands men enligt Mika Metso vill man se hur byggnaden kan användas för både idrott och kultur.

– Den stora bassängytan skulle kanske kunna användas för scenliknande verksamhet, säger han.

Vem som eventuellt ska bygga om den gamla simhallen är ännu inte bestämt. Eftersom inga detaljer är klara är det heller inte klart vad det skulle kosta.

– Vi tror att det är ekonomiskt fördelaktigt för kommunen, jämfört med att bygga helt nytt. I och med att expansionstakten har skruvats upp de senaste åren ökar också behovet av idrottsytor och vårt uppdrag är ju att använda alla ytor så kostnadseffektivt som möjligt, säger Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör.

I detaljplanearbetet ska tjänstemännen också att ta fram ett nytt förslag på hur man ska lösa behovet av parkeringsplatser i området, i och med att den tilltänkta parkeringsytan försvinner om byggnaden står kvar.

Från Tagehus sida, företaget som bygger den nya simhallen, är man positiv till att den gamla byggnaden blir kvar men vill inte kommentera närmre innan något är klart.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tre gripna efter rån mot Elgiganten

Nyheter "Stoppade en hel del bilar" Strax innan klockan ett rånades Elgiganten i Barkarby. Nu har tre personer gripits misstänkta för rånet.onsdag 22/11 15:31

Väpnat rån mot Elgiganten i Barkarby

Nyheter "Patruller och helikopter på plats" Strax innan klockan ett rånades Elgiganten i outletområdet i Barkarby. Området söks nu med helikopter.onsdag 22/11 13:36