Misstänkta. Fyra personer är nu häktade för inblandning i mordet på Bällstavägen i Mariehäll. Foto: Mikael Andersson

Gängledare i Söderort häktad för dödsskjutningen i Mariehäll

Fyra personer sitter nu häktade för dödsskjutningen i Mariehäll i november. En av dem pekas ut som ledare av det kriminella Östberganätverket, skriver Dagens Nyheter.

  • Publicerad 11:57, 17 jan 2018

Det var i november förra året som en bil började skjuta mot en annan medan de färdades längs med en flera hundra meter lång sträcka på Bällstavägen i Mariehäll. En person, utpekad som ledare för det så kallade Bredängsnätverket, dödades i skjutningen.

Mord i Västerort kopplas till gängkonflikt i Söderort

Polisen har nu häktat fyra personer, misstänka för inblandning i mordet, skriver Dagens Nyheter.

Den senaste personen att häktas är en 20-åring som i sin tur pekas ut som ledare för det så kallade Östberganätverket. Östberga- och Bredängsnätverket har sedan länge en pågående konflikt med varandra. Den nu häktade 20-åringen utsattes själv för ett mordförsök år 2016 då den bil han färdades i blev beskjuten. Men om skjutningen i Mariehäll var en hämndaktion för mordförsöket vill polisen inte gå in på.

Polisen: Här är gängkrigen bakom morden i Söderort

De tre andra som nu sitter häktade är en 22-åring, en 21-åring samt en 35-åring, enligt DN.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Filmaren som väljer Spånga framför New York

Så gick det till när 20-åringen vann pris för sin första långfilm En olycka fick Spångas senaste stjärnskott Robin Sherlock Holm, 20 år, att inse att ingen tid finns att spilla när det gäller drömmar. Nu har han vunnit pris för sin första film.fredag 23/2 15:33

Weekend-lista: Helgens aktiviteter i Västerort och Järfälla

✓Hyr skidor gratis ✓Ät semmelmuffins med en katt ✓Barnteater med jonglör Nej, nej, nej. Inte kan du sitta still när det finns SÅHÄR mycket att göra i Västerort och Järfälla. Se så! Ut och ät en semmelmuffins med en katt!fredag 23/2 15:14