När omledningen är gjord till Riddarparken kommer gångvägen att stängas av och hållas stängd resten av byggtiden. Foto: Louise Bornhall

Gångvägen vid Riddarparken stängs av – till hösten 2020

När det nya bostadshuset Riddaren byggs intill Riddarparken i Jakobsbergs centrum stängs gångvägen mellan Riddarplatsen och Magnusvägen av.

  • Publicerad 16:27, 6 feb 2018

Förra veckan, den 2 februari, togs det första spadtaget på bygget av Riddaren, som kommer att ligga där fotbollsplanen mellan Drabantvägen och Magnusvägen i Jakobsbergs centrum ligger i dag. Hyreshuset byggs av kommunala bostadsbolaget Järfällahus med byggföretaget JSB.

I och med att bygget har satt igång har gångvägen som löper från Riddarplatsen i Jakobsbergs centrum till Magnusvägen stängts av från måndag 5 februari, utan några alternativa vägar. Något som upprört personer som använder vägen.

Byggföretaget har fått godkänt av kommunen att använda gångbanan – men det har blivit en miss.

– Det har blivit en kommunikationsmiss, vägen stängdes av innan trafiken hade hunnit ledas om, säger Per Wistedt, affärsområdeschef för projekt-och affärsutveckling på Järfällahus.

Ska vara avstängd hela byggtiden

Under tisdagseftermiddagen öppnade vägen tillfälligt upp igen, och kommer att hållas öppen tills dess att gångvägen letts om genom Riddarparken. Planen är sedan att den ordinarie vägen ska vara avstängd under hela byggtiden, alltså fram till oktober 2020.

Vilka andra störningar kan boende i området vänta sig under byggtiden?

– Det kommer att vara maskiner där och byggarbetet kommer att pågå i både lugnare och mer intensiva faser. Vi kommer vara noga med att avisera till boende om det är så att vi måste jobba någon kväll eller helg, säger Per Wistedt.

Det här är Riddaren

Hyreshuset Riddaren ska bestå av 132 lägenheter, varav 82 enrummare, 33 tvårummare och 17 trerummare, samt förskola och garage. Huset blir 4-8 våningar högt.

Det är det kommunala bostadsbolaget Järfällahus som bygger huset med totalentreprenören JSB.

Sommaren 2020 beräknas de första hyresgästerna kunna flytta in och i oktober samma år ska allt stå klart.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Filmaren som väljer Spånga framför New York

Nyheter Så gick det till när 20-åringen vann pris för sin första långfilm En olycka fick Spångas senaste stjärnskott Robin Sherlock Holm, 20 år, att inse att ingen tid finns att spilla när det gäller drömmar. Nu har han vunnit pris för sin första film.fredag 23/2 15:33

Weekend-lista: Helgens aktiviteter i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Hyr skidor gratis ✓Ät semmelmuffins med en katt ✓Barnteater med jonglör Nej, nej, nej. Inte kan du sitta still när det finns SÅHÄR mycket att göra i Västerort och Järfälla. Se så! Ut och ät en semmelmuffins med en katt!fredag 23/2 15:14