Garaget på Stora Essingen ska bli bostad. Foto: Wallin & Co

Garage i innerstan såldes för miljonbelopp – som bostad

Garaget utan vatten eller ventilation blev ett oväntat hett objekt på Stockholms bostadsmarknad.

Vad är ett garage värt i huvudstaden? Antagligen mer än du tror. En bostadsrättsförening på Stora Essingen har i dagarna sålt en garagelokal på botten av ett bostadshus. Utgångspriset för de 28 kvadratmeterna låg på 795 000 kronor, men budgivningen pressade upp priset till hela 1,4 miljoner. Detta trots att lokalen saknar både vatten och ventilation. Kerstin Wallin på mäklarbyrån Wallin & Co var den som sålde lokalen.

– Det var lite överraskande, varken jag eller föreningen trodde att den skulle gå upp så mycket. Men det fanns fyra budgivare som var villiga att betala priset, både privatpersoner och företag. Föreningen valde en privatperson, en man som själv ska bo där.

New York Times dissar Stockholms bostadsmarknad

Planen är att förvandla garaget till lägenhet. Bygglov ingick i priset, så det är bara för köparen att sätta igång med det omfattande arbetet.

Men även om det redan finns bygglov så är det väl udda att sälja en garageplats?

– Det är ovanligt. Men jag hade ett garage även förra sommaren i samma förening. Det var lite större och såldes för 2,1 miljoner.

Är inte detta ett tecken på att Stockholms bostadsmarknad håller på att gå fullkomligt överstyr?

– Jo, fast samtidigt ligger den här lokalen väldigt lugnt och fint till i slutet av en återvändsgata. Det kan bli en bra bostad med ett fantastiskt läge. Från garageportarna är det också viss sjöglimt.

Stjärnmäklare: Bostäder i Stockholm kan bli hur dyra som helst

Utanför garaget som säljs för 1,4 miljoner kronor. Foto: Wallin & Co

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Konstnären Aluoch: "Folk frågar varför jag bara målar svarta"

Nyheter Ställer ut på södergalleri Vernissagen för utställningen Art for Selfcare blev för många historisk. Här berättar konstnären Steffi Aluoch om sina verk, mötet med Angela Davis och det stora i att kunna titta på konst och för...onsdag 19/7 18:00

"Var bor Karlsson på taket?" – Här är turisternas konstigaste frågor

Nyheter ✔ Vad tjänar Kungen? ✔ Karta till Agnetha Fältskog ✔ Hyra Hovet för hockey Kan man hyra Hovet för att spela hockey med polarna, var köper man det bästa renköttet och vilka gator är bäst för kändisspotting? Här är turisternas mest udda frågor inför Stockholmsbesöket.tisdag 18/7 16:15