Så här kan det nya studentboendet vid Gärdet se ut, enligt ett förslag. Foto: Sandell Sandberg

Gärdet får nytt studentboende

75 nya studentlägenheter med butiker i bottenplan. Nu går startskottet för det nya projektet som planeras på Värtavägen – intill det befintliga studentboendet Fyrtalet.

  • Publicerad 11:58, 19 feb 2018

Det är fastighetens ägare Stiftelsens Stockholms studentbostäder (SSSB) som vill bygga ett nytt hus på tomten, vilket ger cirka 75 nya studentbostäder och ett plan för handelsverksamheter i bottenvåningen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Och tjänstemännen på staden ser positivt på det. Man föreslår att starten för planarbetet klubbas igenom på torsdagens sammanträde i stadsbyggnadsnämnden.

"Stadsbyggnadskontoret bedömer att en komplettering med ett nytt studentbostadshus dels är ett viktigt bidrag till att uppfylla studentbostadsmålet dels bidrar till stadens avsikt att omvandla Värtavägen till stadsgata och att stärka området kring Gärdets tunnelbanestation med möjligheter till lokaler", skriver tjänstemännen i ett utlåtande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det nya huset beräknas få grönt ljus i kommunfullmäktige under det sista kvartalet 2019 och är del i stadens övergripande mål att bygga 7 000 studentbostäder under perioden 2017-2020.

– Det här kommer bli ett väldigt populärt studentboende, det är jag övertygad om. Överhuvudtaget så kommer det stärka området och arbetet med att göra Värtavägen till mer av en stadsgata, med en levande bottenvåning med verksamheterna som hamnar där, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Jan Valeskog (S).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han gifte sig i tv – skilde sig direkt

Nyheter Så gick det efter Gift vid första ögonkastet Mats Ingelborn träffade sin ex-fru första gången vid altaret och sa ja inför tv-tittarna. I dag är han skild och har skrivit en bok baserad på sina erfarenheter från programmet "Gift vid första...söndag 18/3 21:40

Avslöjar: Dolt bygge bakom mystiska smällar

Nyheter Förklaringen till de kraftiga ljuden som skakat om delar av Södermalm Smällarna som hörts och känts på Söder i veckan har förbryllat både boende och polisen. Nu visar det sig att det rör sig om sprängningar inuti Skinnarviksberget.lördag 17/3 8:53