Så här var det tänkt att tillbyggnaden på Jungfrugatan skulle se ut. Bilden är ett fotomontage. Foto: Nyréns arkitekter

Gårdshus på Östermalm krymptes till förråd

En förrådsbyggnad på 25 kvadratmeter på gården. Det är allt som blev kvar av planerna på 16 nya bostäder i kvarteret Ynglingen på Östermalm.

  • Publicerad 14:22, 13 mar 2018

De kritiserade planerna på 16 nya bostäder genom på innergården mellan Jungfrugatan, Sibyllegatan och Karlavägen samt ett påbyggt våningsplan på Jungfrugatan 23 är stoppade.

Planerna väckte starkt missnöje bland flera grannar som menade att det kommer bli mörkt och trångt på innergården och i våras förra året bordlades detaljplanen flera gånger innan den återremitterades till stadsbyggnadskontoret.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Planen är ute på granskning för andra gången och nu finns bara ett 25 kvadratmeter stort förråd kvar i den. Resten bekräftar bara att befintliga verksamheter kan fortsätta att finnas i fastigheten.

Granskningsperioden, alltså den sista möjligheten att tycka till om planen, pågår till och med den 4 april. Planen kan antas i slutet av maj.

Så här såg förslaget på byggnader på innergården ut. Bilden är ett fotomontage. Foto: Nyréns arkitekter

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Delibutik på Kungsholmen tvingas stänga

Nyheter Svårt konkurrera med näthandeln – trots eko och närproducerat I fyra år har matbutiken nära Norr Mälarstrand sålt ekologiska och närproducerade livsmedel. Men på söndag bommar butiken igen. "Man måste inse när det inte går längre", säger en av ägarna.fredag 23/3 15:30

Stockholm får införa förbud mot dieselbilar

Nyheter Helldén (MP): "Min förhoppning är att det ska vara klart så snart som möjligt" Miljözoner får införas i Stockholm från 2020 men det skärpta dieselkravet får vänta ytterligare två år. Det står nu klart efter att regeringen i dag lämnat besked i frågan.fredag 23/3 14:21