Asfalterats. Den tidigare guppiga cykelbanan som lockade upp cyklister på gångbanan har asfalterats. Foto: Hampus Jarnlo

Gatstenarna skyddas – cyklister jublar

Äntligen är guppiga cykelbanan längs med Nybroviken borta. Men den kanske kommer tillbaka. För den nya fina asfalten är inte primärt gjort för cyklister.

  • Publicerad 11:38, 3 nov 2017

Guppiga cykelbanan förbi Nybroviken hade till följd att många cyklister körde upp på gångbanan till höger där marken var något jämnare. Men nu är den ett minne blott – åtminstone många år framöver.

Holländskt cykelstråk klart på Kungsholmen

– Vi har asfalterat där för att skydda gestaltningen med gatsten mot vibrationer. Under flera år framöver kommer det att gå tung trafik där när man bygger ut tunnelbanan och som planen ser ut i dag, Nobel Center. Samtidigt har vi breddat cykelbanan där och då passade vi på att asfaltera redan nu, säger Erik Söderberg, trafikkontoret.

Här kostar nya gatan med cykelbana 85 000 – per meter

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vem är Odenplans cykelgarage tänkt för?

Nyheter Mängden tomma platser får folk att undra Odenplans cykelgarage öppnade för 1,5 år sedan, men fortfarande står nästan två av tre platser tomma. Nu ställer sig många frågan: vem byggdes cykelgaraget egentligen för?lördag 17/2 12:52

Så här blir nya Södersjukhuset

Nyheter Följ med på en tjuvkik Jättebygget vid Södersjukhuset börjar ta form.lördag 17/2 9:15