FESTFIXARE. Anton Surtell, Axel Ohlsson och Simon Ramn Alenius på Sixten & Frans satsar på två två-dagars gatufester i år. Foto: Foto: Mikael Andersson

Gatufesten på Kungsholmen igång – här är artisterna

Nu är Kungsholmens stora gatufest igång. Vi var där när det öppnade. Se hela artistlistan här.

  • Publicerad 19:30, 1 jun 2017

Nu börjar Neighborhood Crush, gatufesten på Fridhemsgatan. Gatan mellan Fleminggatan och Alströmergatan stängs av och fylls istället med restaurang, barer, grönsaksmarknad, tatuering- och barberarstudio och en scen.

Artistlistan spikad, se faktaruta. Men arrangörerna Sixten & Frans flaggar fortfarande för att det kan bli hemliga gästspelningar av mer etablerade artister med kort varsel. Förra året spelade till exempel Erik Lundin.

Kungsholmens egen gatufest – nu dubbel och större än någonsin

– Ja, det kan det bli. Det är trevlig att det blir musik så får man se vilka som dyker upp, säger Anton Surtell på Sixten & Frans hemlighetsfullt.

Besegrade vädergudarna – succé för Kungsholmens gatufest

Gatufesten pågår både fredag och lördag och arrangörerna hoppas att över 10 000 personer ska komma under helgen. På Facebook har 1 600 personer redan sagt att de kommer och ytterligare 3 500 är intresserade.

"Gatufesten blir en förberedelse till en gågata"

Detta blir årets första gatufest. Som nytt för i år planerar nämligen arrangörerna att komma tillbaka och göra en ny två-dagarsfest i september.

Här är artisterna

Fredag

Estherlivia 
T O F F E
Adam Chia 
Iman 
Sean Bradford 
LASH 
Johan Klingwall
Pizzaslize Crew 
The Last Rob

Lördag

JazzHenka & Håkan "Trouble" Andersson
Buster Moe
Adam Portnoff
In Pages 
LNKAY
May Yamani
Sandro Cavazza 
Fabio Scali & Stef Gregory

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Konstnären Aluoch: "Folk frågar varför jag bara målar svarta"

Nyheter Ställer ut på södergalleri Vernissagen för utställningen Art for Selfcare blev för många historisk. Här berättar konstnären Steffi Aluoch om sina verk, mötet med Angela Davis och det stora i att kunna titta på konst och för...onsdag 19/7 18:00

"Var bor Karlsson på taket?" – Här är turisternas konstigaste frågor

Nyheter ✔ Vad tjänar Kungen? ✔ Karta till Agnetha Fältskog ✔ Hyra Hovet för hockey Kan man hyra Hovet för att spela hockey med polarna, var köper man det bästa renköttet och vilka gator är bäst för kändisspotting? Här är turisternas mest udda frågor inför Stockholmsbesöket.tisdag 18/7 16:15