GIH-badet som det såg ut innan det stängdes för en omfattande renovering. Foto: Vilhelm Stokstad

GIH-badet försenas – med ett år

Kommunala simhallen vid GIH renoveras och skulle enligt tidsplanen öppnat på nytt i höstas. Nu är det klart att nyöppningen försenas med ett helt år.

  • Publicerad 11:34, 5 jan 2018

Trots att badet varit stängt sedan sommaren 2016 så inleddes renoveringen först i höstas, vilket är ett år senare än vad som först planerats. Detta beror enligt fastighetsägaren Akademiska Hus på att det dröjde innan det kom ett bud från en byggfirma som var tillräckligt bra.

– Det har varit en optimistisk tidsplan från början och dessutom har det blivit problem med upphandlingen, eftersom det helt enkelt saknats konkurrenskraftiga anbud. Har man ingen som kan bygga är det ju svårt att bygga, säger Jan Kron, fastighetschef på Akademiska hus.

Anledningen till att det först ett år efter plan kommit ett bud som man kunnat acceptera hänger ihop med "het stockholmsmarknad", enligt Jan Kron.

– Nu är vi igång och planerar att öppna efter sommaren 2019, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Marina Högland på idrottsförvaltningens driftavdelning känner till förseningen.

– Jag sitter inte på alla detaljer om det här, utan Akademiska hus har ansvar för renoveringen. Vårt intresse är att stockholmarna ska få tillgång till vatten så fort som möjligt, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stor knytblus-manifestation i Gamla Stan

Nyheter Massor av folk utanför Svenska Akademien ”Alla måste gå”, står det på en av de skyltar som hålls upp i folkhavet utanför Svenska Akademien i en stor manifestation på torsdagseftermiddagen.torsdag 19/4 17:12

Domstol granskade Nobel Center-tomten

Nyheter Snart kommer domen Kampen om Blasieholmen går vidare. I veckan granskade domstol tomten.torsdag 19/4 16:43