Glad. Tobias Trillon Persson, ordförande i Bålsta Alpin. Foto: Arkiv/Therese Selén

Glädjebeskedet: Bålsta Alpin beviljas bidrag

Nya liftar redan till säsongsstarten. Bålsta Alpin har beviljats miljonbidrag för att rusta upp Teknikbacken på Granåsen.

  • Publicerad 11:49, 19 jun 2017

Bålsta Alpin som sköter driften av Teknikbacken i Bålsta fick så sent som på måndagsmorgonen ett mycket positivt besked. Föreningen har beviljats bidrag från både Allmänna Arvsfonden och Riksidrottsförbundet. Pengar som ska gå till att rusta upp anläggningen vid Teknikbacken på Granåsen. Ny liftar och vatten och avlopp behövs bland annat.

– Det känns fantastisk och jättespännande, säger Tobias Trillon Persson, ordförande i Bålsta Alpin.

Pengarna, nästan fem miljoner kommer i första hand användas till att bygga två nya och säkra liftar i backen.

– Vår ambition är att liftarna ska vara på plats till nästa säsong. Vårt mål nu är att göra klart med en entreprenör, säger Tobias Trillon Persson.

Men det är mycket som ska göras. Och pengarna som föreningen har beviljats kommer inte att räcka till alla investeringar som klubben vill göra.

– Vi ska sätta oss ned och gå igenom för i vilken ordning vi ska göra allt. Och vad det är vi ska prioritera, säger Tobias.

Ett av förningens mål är att att tillgänglighetsanpassa anläggningen för personer med funktionsnedsättning.

– Detta ger oss även möjlighet att nå nya målgrupper som tidigare haft begränsningar att nyttja vår verksamhet. Såsom personer med funktionsnedsättningar, yngre barn och nyanlända, säger Tobias.

Ett par stenkast från Teknikbacken ligger den moderna längdskidanläggningen på Granåsens konstsnöspår. Det i kombination med en upprustad Teknikbacke tror Tobias Trillon Persson göra Grånåsen till ett skidmecka om vintrarna.

– Det här är en superinvestering för hela Håbo. Nu hoppas vi att kommunen nappar på det här och att också näringslivet i Håbo vill vara med, säger Tobias.

Läs också: Ett steg närmare nya liftar för Bålsta Alpin

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Arbetet går framåt för ny rackethall i Bålsta

Nästa steg i rackethallbygget i Bålsta. Bygglovet är godkänt och träd har börjat fällas. Nu kan hallen stå klar om några månader.fredag 20/10 13:00

Bålstas kvinnojour Olivia får ny lokal

Nu är det klart. Kvinnojouren i Bålsta ska få ny lokal. Här kommer den att ligga.fredag 20/10 10:31

Senaste numret

Bålstabladet