Glädjefylld körsång med Joyvoice fortsätter i höst

I höst fortsätter Joyvoice med körsång i Upplands-Bro, men nu under ledning av Marcus Berglund. – Det ska bli fantastiskt kul. Jag har stora planer, säger han.

  • Publicerad 17:00, 7 jul 2017

Joyvoice, popkörverksamheten som bygger på glädje och positiv energi går in för sin andra termin i Upplands-Bro i höst. Inga notkunskaper behövs utan allt lärs ut på gehör.

Marcus Berglund blir den nya körledaren för hösten och han tar med sig sina kunskaper som han provat under våren i Uppsala.

– Framför allt är tanken att ordna en stor julkonsert, säger han.

För varje konsert med Joyvoice skänks pengar till välgörande ändamål.

– Förra gången skänkte vi till Barncancerfonden. Ju fler som kommer på våra konserter och ser hur kul vi har desto bättre, säger Marcus Berglund.

Låtarna kommer att bli en pop- och rockblandning, med bland annat låtar av ABBA och Ted Gärdestad.

– Det ska vara lite fart i låtarna, och det viktigaste är inte att det låter bra utan att ha kul. Om kören släpper loss för att jag gör det, då låter det bättre, säger han.

Stämmorna läggs ut som ljudfiler på Joyvoice webbplats, som alla körsångare får tillgång till. Tanken är att man övar hemma.

– Sedan är mitt jobb att sätta ihop det och sprida energi, säger Marcus Berglund.

Han har arbetat som körledare sedan 2010, och leder bland annat kören Gatans kör som visades i SVT med Rickard Söderberg. Sammanlagt leder Marcus Berglund nio körer.

– Det är många låtar att hålla reda på! Men det är så fantastiskt kul det här, och jag anser att det är friskvård att få släppa allt man har utanför rummet. Jag hoppas på en stor kör i Upplands-Bro.

Joyvoice

Joyvoice grundades 2014 i Linköping av Hanna Rydman.

Idag finns det 180 körer i landet, med tusentals körsångare.

Målet är att ha startat 200 när hösten börjar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Från späda plantor i Skokloster till ståtliga julgranar i residensstaden

För många år sedan knyckte Åke Ericsson ett par späda granar i dikeskanten några stenkast från hans och makan Birgittas sommartorp i Skokloster. Nu, drygt trettio år senare, skänks granarna, för att...måndag 20/11 13:42

"Ta aldrig skit från någon" – ett framgångsrecept

Bålstadottern Mary Juusela prisas för sitt sätt att driva företag. Att gå sin egen väg. – Ta aldrig skit från någon. Vare sig du har Adhd, annan hudfärg, dyslexi eller något annat som är annorlunda....måndag 20/11 13:29

Senaste numret

Bålstabladet