Här är glassbutiken som öppnar inom kort vid Hornsbergs strand. Foto: Per Brandt

Glassjätten öppnar i Hornsberg: "Ska ta över världen en glass i taget"

På lördag öppnar den åttonde glassbutiken med en glad kossa på i Stockholm. Turen har kommit till Kungsholmen och Hornsbergs strand.

  • Publicerad 20:30, 12 jun 2017

Det är StikkiNikki som växer ytterligare. Och hjärnan tillika glasstillverkaren bakom konceptet, amerikanen Nicole Emson, ser ingen gräns för hur mycket den hemmagjorda gelato-glassen kan komma att växa.

– Jag kan tänka mig att vi kommer ha tio ställen i Stockholm inom några år. Men just nu är jag väldigt nöjd med de åtta vi har. Men gränsen? Jag vet inte, vi ska ta över världen: "one ice-cream at the time". Det är faktiskt lättare ju mer man växer med viss logistik. Man kan köpa in stora mängder ingredienser som levereras på pall, till exempel, säger hon och skrattar.

Får ge kärlek

Idag har hon 60 anställda, de flesta på deltid.

– För många är vi det första jobbet och överlag är de flesta som jobbar hos oss väldigt unga. Det är som med barn, man får ge dem kärlek och tålamod, säger Nicole Emson.

Glassdrottningen från Texas öppnar nytt i Norra Djurgårdsstaden

Den nyöppnade glassbutiken ligger på Hornsbergs strand 35 och har tidigare varit uthyrd till två andra glassbarer.

– Det har sålts glass här i sex år och det har gått bra. Och så upplever jag att det här området växer väldigt mycket just nu, säger Nicole Emson.

Finns det något du vill framföra till Kungsholmsborna inför sommaren?

– Det går bra att ta med hunden! Och kom med egna förslag på smaker. Många av våra populära smaker idag kommer från kundernas idéer.

LÄS ÄVEN: Dotterns veganism blev till nytt nyttigt kafé

Butiken öppnar på lördag 17 juni.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Rädda Astoria i uppror mot rivningarna

Nyheter "Ockupation är inte uteslutet" Byggarbetare stoppades på måndagsmorgonen i huvudentrén till Astoriahuset på Östermalm. Rädda Astoria planerar dessutom nya blockader – och utesluter inte ockupation.måndag 22/1 19:00

Nya krav på torg vid Kronobergsparken

Nyheter L fortsätter driva frågan trots ovilja från staden Liberalerna på Kungsholmen vill göra platsen vid polisens garageinfart nedanför Kronobergsparken till ett torg. Trafikkontoret är tveksamma till idén.måndag 22/1 16:31