Borta. Graffitin i Västermalmsgallerian höll på att vittra sönder, i stället togs den bort. Foto: Mimmi Epstein

Graffitin i Västermalmsgallerian en flopp

För ett par veckor sedan målades ett graffitikonstverk med inspiration från Pennsylvania på Västermalmsgallerians golv. Verket skulle bli permanent men redan nu är det borta.

  • Publicerad 16:30, 9 mar 2018

Rikard Olsens färgglada grafittikonst målades på Västermalmsgallerians golv under sportlovsveckan.

– Det blir som en gångväg genom gallerian. Inspirationen kommer från en gammal nedlagd motorväg i Pennsylvania, "Graffiti highway", sa konstnären Rikard Olsen till Vårt Kungsholmen för bara någon vecka sedan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu har Västermalmsgallerian tagit bort verket, eftersom det höll på att vittra bort.

– Inför målningen gjorde vi en teknisk undersökning "by the book" och trodde att det skulle hålla, men tyvärr visade det sig att golvytan inte tog in färgen. Det är jättetråkigt men dessvärre kände vi att vi var tvungna att ta bort konstverket, eftersom det började flagna bort, säger Emma Norén, marknadsansvarig på Västermalmsgallerian.

Om det blir ett nytt konstverk är inte klart.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han vinner årets Hornstullspris

Nyheter Legendaren Micke om finaste utmärkelsen: "Det här trodde jag aldrig" Hur gör man för att förvandla en butik till kvarterets sociala nav? Tröttnar han aldrig på musik? Och kan det verkligen stämma att han inte haft stängt en enda dag – på 20 år? Här är Micke Englund,...torsdag 22/3 10:24

Världens längsta bokbord kan ha nått sitt slut

Nyheter Kan hamna på Skeppsbron I 27 år har bokborden huserat på Drottninggatan en söndag i slutet av augusti. Men nu kan det vara slut med det.torsdag 22/3 9:51