Borta. Graffitin i Västermalmsgallerian höll på att vittra sönder, i stället togs den bort. Foto: Mimmi Epstein

Graffitin i Västermalmsgallerian en flopp

För ett par veckor sedan målades ett graffitikonstverk med inspiration från Pennsylvania på Västermalmsgallerians golv. Verket skulle bli permanent men redan nu är det borta.

  • Publicerad 16:30, 9 mar 2018

Rikard Olsens färgglada grafittikonst målades på Västermalmsgallerians golv under sportlovsveckan.

– Det blir som en gångväg genom gallerian. Inspirationen kommer från en gammal nedlagd motorväg i Pennsylvania, "Graffiti highway", sa konstnären Rikard Olsen till Vårt Kungsholmen för bara någon vecka sedan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu har Västermalmsgallerian tagit bort verket, eftersom det höll på att vittra bort.

– Inför målningen gjorde vi en teknisk undersökning "by the book" och trodde att det skulle hålla, men tyvärr visade det sig att golvytan inte tog in färgen. Det är jättetråkigt men dessvärre kände vi att vi var tvungna att ta bort konstverket, eftersom det började flagna bort, säger Emma Norén, marknadsansvarig på Västermalmsgallerian.

Om det blir ett nytt konstverk är inte klart.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ödehuset på Söder har fått nytt liv

Nyheter Tegelhuset i Fatbursparken – nu fullt med musik Elektronisk indiepop, krautrock, metal och körsång. I flera år har det sagolika 1800-talshuset nedanför Medis ekat tomt. Men sedan en musikförening flyttat in är det helt andra tongångar i Tegelhuset.lördag 24/3 9:00

Nu byggs nya spårvägen i City

Nyheter NYA SKISSER: ✓Helt bilfri gata ✓Ny hållplats vid T-Centralen ✓Fler spårvagnar Bilfria gångstråk och ny slutstation för spårvagnslinjen vid T-Centralen. Bygget av nya Klarabergsgatan ser ut att bli klart tidigare än beräknat – nu läggs rälsen som ska göra spårvagnspendlingen...lördag 24/3 8:50