Stör? På Karlbergsskolans bollplan står en skolpaviljong sedan 2012. Nu ska den byggas på med ytterligare ett plan, men alla grannar är inte glada. Foto: Mimmi Epstein

Grannar körs över – skolbygge blir ännu högre

Det blir en extra paviljong ovanpå den som redan står på Karlbergsskolans skolgård.

  • Publicerad 13:15, 22 maj 2017

Trots grannarnas protester mot paviljongen på Karlbergsskolans skolgård blir den kvar – och får en påbyggnad. Det tillfälliga bygglovet för den nuvarande paviljongen gick egentligen ut den sista december 2015. Nu har det bygglovet förlängts i efterhand. Dessutom får staden bygga ytterligare en våning ovanpå paviljongen. Det tillfälliga bygglovet gäller till och med 31 juli 2022.

De negativa yttranden som kommit in till stadsbyggnadskontoret gäller boende i närheten som "störs av barn som för oväsen innan, under och efter skoltid". Det har också framförts åsikter om minskad insyn och skymd sikt.

Grannar i Vasastan ser chans att stoppa skola

I det tillfälliga bygglovsbeslutet står det att byggnaden har en "lämplig utformning och placering med hänsyn till avfallshantering, trafik och omgivningsbuller".

Den nya paviljongen gör att Karlbergsskolan kan behålla årskurs 4 i höst.

Innan byggnadsarbetena kan starta ska ett tekniskt samråd hållas och startbesked lämnas.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu trafikerar bussar Värtavägen igen

Nyheter Ny ringlinje i väntan på ettan Efter lång kamp – nu trafikerar äntligen bussar Värtavägen igen.söndag 22/4 8:34

De vill lyfta risig skamfläck på Kungsholmen

Nyheter Nu lovar staden bättring Platsen vid kajakuthyrningen i Kristineberg kunde varit en pärla. Men istället är den fylld av sopor och vid bryggan står ett nedklottrat hus. Det vill Kungsholmsbon Rasmus Jonlund (L) ändra på.söndag 22/4 8:10