Pricksäkra barn ser till att det rasslar till i näten i handbollsmålen i Skarpnäckskyrkan. Foto: Mostphotos

Gratis handboll i Skarpnäck ska locka tjejer

Nu kan alla barn och ungdomar i Skarpnäck spela spontanhandboll varje vecka – helt gratis. Förhoppningen är att många tjejer ska dyka upp.

  • Publicerad 09:09, 28 okt 2017

Enligt Leif Bergström, enhetschef vid Skarpnäcks stadsdelsförvaltning, har utbudet av aktiviteter varit snävt. Tonvikten har legat på fotboll som mestadels utövats av pojkar. Därför sjösatte förvaltningen ett nytt handbollsprojekt.

– Satsningen är öppen för alla barn, men är framförallt inriktad för att bereda mer plats för tjejer som vill idrotta, säger Leif Bergström, enhetschef vid Skarpnäcks stadsdelsförvaltning.

Jätteskola planeras mellan Bagarmossen och Skarpnäck

– Vi vill kunna erbjuda fysisk aktivitet för unga, men att det då sker på deras villkor, utan ekonomiska begränsningar, säger Leif Bergström.

Flera förskolor går ihop till en i Skarpnäck

Satsningen är något som förhoppningsvis ska bli bestående. Dessutom finns planer på att öka utbudet.

– Gratis ska det vara hela tiden, och det är bara början på något som ska bli ännu större. Vi håller till exempel på att börja jobba med judo, berättar Leif Bergström.

Responsen från föräldrar och barn har varit positiv och Leif Bergström hoppas nu att barnen berättar för varandra.

– Ska du gå och spela handboll, fråga om kompisen vill följa med, säger han.

Handbollen spelas i Skarpnäckskyrkan som är bokad fram till sommaren. Sedan ska aktiviteten fortsätta utomhus.

Skarpnäck sparkar på med succésport

Vill du veta mer om gratis barnidrott i Skarpnäck?

Kontakta Leif Bergström på leif.bergström@stockholm.se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Äntligen smidigare att byta buss i Sköndal

Nyheter Otrygga gångtunneln görs om Efter förvirring om vem som egentligen ska stå för kalaset – nu ska busshållplatsen och gångtunneln vid Norra Sköndal göras om.måndag 22/1 16:56

Fler till sjukhus efter stor brand i Rågsved

Nyheter Misstankar om bristande brandskydd: utredning startas I helgen brann det i ett åttavåningshus i Rågsved. Alla boende i fastigheten fick evakueras och sex personer fick föras till sjukhus.måndag 22/1 12:29