Elvavåningshuset på Tegnérgatan kommer att rymma 42 hyresrätter. Foto: Varg arkitekter

Grönt ljus för "Tegnérs torn"

Snart får Vasastan en ny elvavåningsbyggnad med 42 hyresrätter vid Barnhusbron. Staden ger bygget grönt ljus.

  • Publicerad 08:00, 25 maj 2017

Stadsmuseet och Skönhetsrådet har tidigare kritiserat planerna på elvavåningsbyggnaden "Tegnérs torn" i hörnet av Tegnérgatan och Hälsobrunnsgatan. Men nu har stadsbyggnadsnämnden beviljat bygglov.

Byggnaden blir i elva våningar och får 42 hyresrätter och fasaden kommer att vara i grön skiffer.

Svenska bostäder börjar projektera i juni i år och lättare markarbeten startar redan i sommar.

– Vid gestaltningen har vi försökt ta till vara på de värden som redan finns på platsen, till exempel har vi den gröna färgen från koppartaken och den gula färgen från kringliggande fasader. Jag tycker huset är fint och väldigt väl gestaltat och det kommer bli ett fint tillskott till bebyggelsen kring Tegnérgatan, säger Fredrik Ljungholm, projektledare på Svenska bostäder.

Huset kan stå klart i början av 2019.

Boende i närheten överklagade bygget, bland annat på grund av att det skulle ge skymd sikt, men överklagan avslogs av mark- och miljödomstolen i juli förra året och överklagades inte vidare till mark- och miljööverdomstolen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sopföretagets reklamkupp kan bli kostsam

Nyheter Döm själva – är kampanjen på rätt sida gränsen? Lapparna med återvinningsinformation som spridits på Kungsholmen har en logga som är förvillande lik Stockholms stads. Men allt är en listig kupp av ett app-företag. Nu kan tilltaget få rättsliga...onsdag 22/11 20:27

Förseningar på gröna linjen

Nyheter Ungdomsgäng drog i nödbromsen: “Får effekt på hela systemet” Gröna linjen har under onsdagskvällen varit drabbad av både förseningar och inställda avgångar. Enligt SL beror det på att ett ungdomsgäng drog i nödbromsen vid Skanstull tidigare i eftermiddags.onsdag 22/11 18:31