Elvavåningshuset på Tegnérgatan kommer att rymma 42 hyresrätter. Foto: Varg arkitekter

Grönt ljus för "Tegnérs torn"

Snart får Vasastan en ny elvavåningsbyggnad med 42 hyresrätter vid Barnhusbron. Staden ger bygget grönt ljus.

Stadsmuseet och Skönhetsrådet har tidigare kritiserat planerna på elvavåningsbyggnaden "Tegnérs torn" i hörnet av Tegnérgatan och Hälsobrunnsgatan. Men nu har stadsbyggnadsnämnden beviljat bygglov.

Byggnaden blir i elva våningar och får 42 hyresrätter och fasaden kommer att vara i grön skiffer.

Svenska bostäder börjar projektera i juni i år och lättare markarbeten startar redan i sommar.

– Vid gestaltningen har vi försökt ta till vara på de värden som redan finns på platsen, till exempel har vi den gröna färgen från koppartaken och den gula färgen från kringliggande fasader. Jag tycker huset är fint och väldigt väl gestaltat och det kommer bli ett fint tillskott till bebyggelsen kring Tegnérgatan, säger Fredrik Ljungholm, projektledare på Svenska bostäder.

Huset kan stå klart i början av 2019.

Boende i närheten överklagade bygget, bland annat på grund av att det skulle ge skymd sikt, men överklagan avslogs av mark- och miljödomstolen i juli förra året och överklagades inte vidare till mark- och miljööverdomstolen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Konstnären Aluoch: "Folk frågar varför jag bara målar svarta"

Nyheter Ställer ut på södergalleri Vernissagen för utställningen Art for Selfcare blev för många historisk. Här berättar konstnären Steffi Aluoch om sina verk, mötet med Angela Davis och det stora i att kunna titta på konst och för...onsdag 19/7 18:00

"Var bor Karlsson på taket?" – Här är turisternas konstigaste frågor

Nyheter ✔ Vad tjänar Kungen? ✔ Karta till Agnetha Fältskog ✔ Hyra Hovet för hockey Kan man hyra Hovet för att spela hockey med polarna, var köper man det bästa renköttet och vilka gator är bäst för kändisspotting? Här är turisternas mest udda frågor inför Stockholmsbesöket.tisdag 18/7 16:15