Thea Nilsson Shön, Olivia Jonasson, Pella Wikingsson, Thea Eidhagen och Siri Sörenson firar in sommaren i Vasaparken. Foto: Sacharias Källdén

Guide! Så blir sommarlovet i Vasaparken

Popcorn, sockervadd och sumobrottning. I veckan invigdes sommarlovet med fest i Vasaparken och i sommar blir det flera gratisaktiviteter för barn mellan 10 och 15.

Nu kickar sommaren i gång i Vasaparkens parklek som kommer att vara öppen hela sommaren med fokus på aktiviteter för 10- till 15-åringar. På måndagen inleddes sommarlovet officiellt med en fest.

– Det var jätteroligt att prova sumobrottning, säger Thea Eidhagen, 10 år.

Hon och kompisarna var på mycket gott humör.

– Man får gratis popcorn och sockervadd, säger Olivia Jonason, 9 år.

Att sommarlovet är i gång är nästan bara roligt, tycker de.

– Men man kommer längta efter kompisar. Jag ska till New York och Kreta. Och så ska jag vara i Vasaparken, säger Thea Nilsson Shön, 10 år.

Det bjöds på sockervadd och popcorn under parklekens sommarfest i måndags. Foto: Sacharias Källdén

Med utgångspunkt från parken kommer flera utflykter att göras i sommar. Det blir biobesök, badutflykt, Skansen-besök och kanotpaddling, bland annat.

– Alla aktiviteter är gratis att vara med på men det finns ett begränsat antal platser så vi kommer att släppa kommande veckas schema på torsdagar, säger Jorun Hedenvind.

Nästa vecka står minigolf, klättring och tårtbak på schemat innan det är dags för midsommarfirande, en dag före midsommarafton. Då utlovas dans, popcorn, sockervadd och tårta, med mera.

För att se vad som händer, vecka för vecka, kan man gå in på Vasaparkens parkleks Facebooksida.

Fram till den 11 augusti ordnas det aktiviteter i Vasaparkens parklek och utflykter. Foto: Sacharias Källdén

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ekomatkedja vill expandera – för dina pengar

Nyheter Den ekologiska matvarukedjan Paradiset ber stockholmarna att lätta på plånboken i en nystartad crowdfundingkampanj. Men det beror inte på att affärerna går knackigt, enligt vd Johannes Cullberg:...fredag 22/9 14:00

Ledig polis grep langare efter löprunda

Nyheter "En ledig kväll blir inte alltid som man tänkt sig" Som polis är man aldrig helt ledig. Det konstaterar polisassistent Theo Mandoki som nyligen fick en rejäl löprunda kring Gullmarsplan.fredag 22/9 12:40