STOPPAT. Det blir ingen förtätning efter Hagalundsgatan. Foto: Leif Oldenburg

Hagalundsstrategin skrotas

Planerna på en förtätning av Hagalund med mellan 1 100 och 1 800 bostäder skrotas. I och med att cirka 4 000 bostäder ska byggas i anslutning till den nya stationen läggs den kritiserade Hagalundsstrategin på is.

  • Publicerad 16:18, 31 mar 2017

Kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M) säger till Vi i Solna att det inte längre är aktuellt med en förtätning i det så kallade Blåkulla i Hagalund.

– Vi lägger planerna på is och flyttar fokus till utvecklingen av Hagalunds industriområde och den nya stationen där.

Enligt Pehr Granfalk är det fortfarande aktuellt med viss byggnation på andra sidan Frösundaleden, vid Solna station.

– Det är ett område som många upplever som otryggt, säger han.

Det var 2015 som den så kallade Hagalundsstrategin presenterades. I strategin skisserades en nybyggnation på mellan 1 100 och 1 800 bostäder utefter Hagalundsgatan och mellan höghusen.

Planerna möttes av protesterna från de boende – som nu alltså kan andas ut.
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Cyklist skadad av vajer

Nyheter Uppspänd mellan block i Hagaparken En cyklist skadades på onsdagskvällen av en uppspänd stålvajer i Hagaparken. Vajern hade spänts mellan två betongklumpar på en liten väg vid Hagakullen intill E4.fredag 20/4 13:11