Grävarbete. Ellevio byter ut elkablar i Vällingby. Arbetet beräknas vara klart i maj. Foto: Mikael Andersson

Hål i gatan? Därför grävs marken upp i Vällingby

Har du också undrat varför det grävs på Kirunagatan och Jämtlandsgatan i Vällingby? Det är Ellevio som byter ut elkablar och förstärker elnätet.

  • Publicerad 11:57, 1 feb 2018

Boende har hört av sig till tidningen och undrat vad det är som pågår på Jämtlandsgatan och Kirunagatan. Det är Ellevio som byter ut elkablar och uppdaterar annan utrustning.

Men enligt Elisabeth Bäckström, boende på Jämtlandsgatan och ordförande i sin bostadsrättsförening har grannarna inte fått information om vad som pågår.

– Vi har inte fått någon information och häromdagen var det avspärrat vid garageplatserna som folk hyr så de kunde inte komma in, säger hon.

Ska ha skickats information

Enligt Jonatan Björck, presschef på Ellevio, ska information ha skickats ut till boende.

– Det ska finnas tydlig skyltning om vad vi gör och när vi ska vara färdiga. Det ska också skickas ut brev men ibland kanske de inte kommer fram eller så öppnas de inte. Men jag ska ta det här till projektledaren så får han kolla så att det har skötts rätt, säger Jonatan Björck.

Enligt Elisabeth Bäckström utförs också grävarbeten sent på kvällar och under helgtid. Men Jonatan Björck menar att det inte är dem.

– Vi gräver bara på vardagar mellan klockan 7 till 18 så är det så att det har förekommit arbeten då är det inte vi, säger han.

Enligt Jonatan Björck kommer boende även i fortsättningen att påverkas under grävarbetet. På Vittangigatan kommer bland annat ett antal gatuparkeringar tas i anspråk.

– Men vi gräver inte upp allt på en gång, så det handlar inte om månader för alla p-platser. Men självklart påverkar det alltid när vi gräver, säger han.

Hela arbetet väntas bli färdigt i maj och kosta nio miljoner kronor.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu avgörs Västertorpshallens framtid

Nyheter Rivning eller renovering – det är frågan Västertorpshallen har länge varit i dåligt skick. Just nu utreds om hallen ska renoveras eller rivas och ersättas med en ny. Om en månad räknar staden med att ge en fingervisning om vad som kan ske –...tisdag 20/2 15:56

Galen succé: tusentals fler besökare till bibblan i Blackeberg

Nyheter "Jag tror det är ett lyckat koncept" För två år sedan öppnade Brommas medborgarkontor i Blackebergs bibliotek. Sedan dess har antalet besökare på bibblan ökat lavinartat – med närmare 19 000 personer om året.tisdag 20/2 15:45