Täbymannen. Erik Andersson hoppas på att ta över efter Leif Gripestam. Foto: Fredrik Wevle

Hallå där Erik Andersson (M)

som Moderaterna nu har bestämt sig för som förstanamn inför valet. Vad vill du göra med Täby?

  • Publicerad 17:10, 23 nov 2017

– I grund och botten är Täby en väldigt, väldigt bra kommun att leva och växa upp i. Men man kan inte slå sig till ro, utan se vad man kan förbättra. En viktig faktor är att säkerställa att man får den kvalité man förväntar sig i välfärdsverksamheterna, säger han.

Vad ser du som största utmaningen i kommunen just nu?

– Den absolut största utmaningen är frågan om nyanlända. Där är bostadsfrågan den stora problematiken. Nu har vi lyckligtvis löst det på ett bra sätt genom hotellet på Kemistvägen. Men det är klart att det blir en utmaning, dels att bereda plats och dels att se till att få in människor i samhället på ett bra sätt, att man lär sig språket, kommer in i arbetslivet.

Hur känner du själv för det här?

– Jag är jättesugen.Täby ligger absolut närmast om hjärtat, men det är inte jag som avgör det. Vi har ett val däremellan men förhoppningsvis ger Täbyborna Alliansen fortsatt förtroende.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ljusning för trafikplatsen - nya bron öppnade idag

Nyheter Det här händer vid Roslags-Näsby Byggnationerna vid trafikplatsen i Roslags-Näsby kan inte ha undgått någon vid det här laget. Prognosen är att allt är färdigt i höst.tisdag 20/3 16:00

Färdigcyklat i delar av Vallentuna centrum

Nyheter "Snart måste man väl ha hjälm på bussen också" Snart blir det förbjudet att cykla genom Vallentuna centrum. Efter en rad klagomål har kommunen tagit beslutet att stoppa all trafik i centrum.tisdag 20/3 15:02