Stökigt. Gustavlundsvägen renoveras fortfarande. Foto: Ellinor Prawitz

Hallå! Ska Gustavslundsvägen aldrig bli färdig?

Gustavslundsvägen i Alvik har under lång tid stått under renovering. Så pass länge att många undrar om den någonsin ska bli klar. Men nu ska det sista arbetet göras.

  • Publicerad 17:15, 19 apr 2017

För drygt två år sedan påbörjades renoveringen av Gustavslundsvägen i Alvik. I samband med att nya bostäder har byggts har vägen fått en ny rejäl gång- och cykelbana.

Men ännu kan fotgängare och cyklister inte ta sig fram obehindrat, eftersom det fortfarande står byggbaracker och maskiner längs sträckan.

– Gustavslundsvägen skulle ha blivit klar redan förra året men det blev den inte. Varför kan jag inte svara på, jag har ärvt det där projektet, säger Karl-Johan Dufmats, projektledare på Exploateringskontoret.

Både han och Bromma stadsdelsförvaltning har fått frågor från folk som undrar vad som egentligen händer med projektet.

Just nu är svaret att det kvarstår en liten del av den nya gång- och cykelbanan: nämligen den som passerar över tvärbanespåret.

– Vi har väntat på att SL ska stänga av tvärbanan så att vi kan bygga färdigt, säger Karl-Johan Dufmats. 

Nu är alltså tvärbanan avstängd och bygget kan fortsätta. Under tiden kommer dock byggbarackerna längre ner på gatan, mot vattnet, att stå kvar.

Så, när kan vi nu räkna med att vägen faktiskt står helt färdig?

– Just nu säger vi augusti, september, säger Karl-Johan Dufmats.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Besvikelsen – ingen valborgseld i Riddersvik i år

Därför bryts traditionen Efter 28 år av valborgsfirande i Riddervik tvingas nu föreningen bakom det att ställa in årets arrangemang. Orsaken: Ingen ville hjälpa till att vakta elden.torsdag 19/4 14:46

Hani är Spångas nya torghandlare

Tar över försäljningen på torget Nu doftar det jordgubbar på Spånga torg igen! Vi hälsade på Spångas nya torghandlare, Hani Hanna från Kista, som tagit över platsen efter Emin Tursak.onsdag 18/4 17:19