Stökigt. Gustavlundsvägen renoveras fortfarande. Foto: Ellinor Prawitz

Hallå! Ska Gustavslundsvägen aldrig bli färdig?

Gustavslundsvägen i Alvik har under lång tid stått under renovering. Så pass länge att många undrar om den någonsin ska bli klar. Men nu ska det sista arbetet göras.

För drygt två år sedan påbörjades renoveringen av Gustavslundsvägen i Alvik. I samband med att nya bostäder har byggts har vägen fått en ny rejäl gång- och cykelbana.

Men ännu kan fotgängare och cyklister inte ta sig fram obehindrat, eftersom det fortfarande står byggbaracker och maskiner längs sträckan.

– Gustavslundsvägen skulle ha blivit klar redan förra året men det blev den inte. Varför kan jag inte svara på, jag har ärvt det där projektet, säger Karl-Johan Dufmats, projektledare på Exploateringskontoret.

Både han och Bromma stadsdelsförvaltning har fått frågor från folk som undrar vad som egentligen händer med projektet.

Just nu är svaret att det kvarstår en liten del av den nya gång- och cykelbanan: nämligen den som passerar över tvärbanespåret.

– Vi har väntat på att SL ska stänga av tvärbanan så att vi kan bygga färdigt, säger Karl-Johan Dufmats. 

Nu är alltså tvärbanan avstängd och bygget kan fortsätta. Under tiden kommer dock byggbarackerna längre ner på gatan, mot vattnet, att stå kvar.

Så, när kan vi nu räkna med att vägen faktiskt står helt färdig?

– Just nu säger vi augusti, september, säger Karl-Johan Dufmats.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

TIPS! Här är massor av kul grejer att göra i Stockholm helgen...

... som inte har med eldar och demonstrationståg att göra Dans, fest, cykelloppis och hur mycket kulturnattskul som helst. Det är en superhelg att vara stockholmare.lördag 29/4 8:50

Vad ska Gulsippans nya lammungar heta?

Ett extra (g)ulligt vårtecken har anlänt till parkleken Gulsippan i Hässelby villastad. Nu behövs din hjälp för att hitta rätt namn till de nya lammungarna.fredag 28/4 16:23