Ludvig Brannäs är ute och fixar saker. Foto: Linda Gren

Han är Östermalms största fixare

Gärdesbon Ludvig Brannäs löser det mesta. Det är i alla fall hans ambition då han livnär sig som fixare. Hans smått unika företag blandar högt och lågt.

  • Publicerad 11:14, 31 jan 2018

Entreprenören Ludvig Brannäs, 23, bränner runt i hyrd skåpbil bil när vi träffar honom. Det är en ganska vanlig dag i hans liv. Han har precis varit på Mäster Samuelsgatan och hämtat och därefter slängt ett större antal lådor.

– Det är en ny kund så det var kul. Nu i eftermiddag ska jag ut till Djursholm och hjälpa två tjejer med deras podcast. De har nåt strul med filen, säger Ludvig Brannäs som om det vore den mest naturliga saken i världen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Företaget Vi Lösere jobbar så. Han startade firman under studietiden på KTH med en kompis, Olov Rudberg, som numer har hoppat av – "ingen konflikt ligger bakom", understryker Ludvig. På lite mer än ett år har företaget fixat över 700 saker.

På hemsidan listas alltifrån städhjälp till budtjänster till DJ-framträdande på fester. Han gör de flesta jobben själv och gränsen går kring vad lagen låter honom göra. Exemplen på hemsidan är just bara exempel, vad han kan göra eller ej är från fall till fall.

Luckan mellan det man kan göra själv och riktigt tunga professionella jobb är den han vill fylla.

– Hela idén är tillgänglighet, att det ska gå fort. Jag är oftast där samma dag man hör av sig, istället för till exempel traditionella hantverkare som man får vänta på i veckor, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Som baserad på Östermalm blir många av jobben i innerstan, men han sätter inga sådana gränser heller.

– Nästa vecka har jag ett jobb i Upplands Väsby!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Östermalmshallen fördyras – igen

Nyheter Bygget nära att slå i miljardtaket Renoveringen av Östermalms saluhall från slutet av 1800-talet har stött på hinder efter hinder. På måndagskvällen beslutade politikerna att skjuta till ytterligare mångmiljonbelopp.tisdag 20/2 10:34

Här är alla stans krogar som får stjärnor

Nyheter Hela listan: Flera nya Stockholmsrestauranger i Guide Michelin Igår fick Sverige – och Stockholm – sin första trestjärniga restaurang i åtråvärda Guide Michelin. Här är alla andra krogar i stan med stjärnor.tisdag 20/2 9:51