Olle Leksell har byggt upp en mack på sin tomt. Foto: Saga Lindqvist

Han har byggt en bensinmack på tomten

På Drakskeppsvägen i Viggbyholm bor Olle Leksell tillsammans med sin familj ...och en klassisk bensinmack som han byggt själv.

  • Publicerad 20:29, 12 okt 2017

Olle Leksell hade under en lång tid en dröm om att ha en mack på tomten. Och för sex år sedan blev drömmen verklighet.

– Min pappa hade en bensinmack när jag var liten. Med tiden gjorde han sig av med macken men sparade skyltar och lite prylar som jag har tagit över, säger Olle Leksell.

Till en början var det tänkt att Olle Leksell skulle bygga en friggebod på tomten för att få plats med diverse trädgårdsredskap, men med tiden har det övergått till att bli en bensinmack.

– Vi skulle egentligen haft gräsklippare och sånt i friggeboden, men nu blev det snarare ett bensinmacksmuseum. Och sen dess har både bekanta och okända människor lämnat in saker som kan användas till det fortsatta bygget av macken.

Unga ska få upp ögonen

Nostalgimacken, som den kallas i området, är välkänd bland grannarna i området. Och macken är välbesökt.

– Det kommer folk var och varannan dag hit. Ibland går folk in här när jag inte ens är hemma, men det är helt okej. Många får nostalgi av att se macken, men jag vill också att den yngre generationen ska få upp ögonen för den och förstår hur det såg ut en gång i tiden, säger Olle Leksell.

Foto: Saga Lindqvist

Olle Leksell har fått ett flertal önskemål om att macken ska bli ett café. Och nu blir det sanning.

– Vi tänkte provöppna ett café på macken under vintern. Vi vill bjuda på mackor. Mackor i en mack. Min fru gillar att baka så det blir nog bra. Det blir bara som en kul grej liksom, säger Olle Leksell.

Den orangea telefonkiosken är nyaste tillskottet på macken. Foto: Saga Lindqvist

Vill ha forna telefonkataloger

Nyaste tillskottet i macken är en orange telefonkiosk. Och nu efterlyser Olle Leksell en telefonkatalog.

– I telefonkioskarna fanns det förr i tiden alltid telefonkataloger och jag har försökt få tag på det men det är omöjligt. Så nu vill jag efterlysa en telefonkatalog: gärna från 60- eller 70-talet, säger Olle Leksell.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fotbollsplanen som avskys av alla - "Skitdålig"

Nyheter Men snart är det slutspelat på mattan I helgen möttes Täby FK och IFK Stocksund på Tibblevallens konstgräsplan. En plan Efter matchenär Stocksundstränaren starkt kritisk mot underlaget.tisdag 24/4 14:10

S i Täby: Slopa deltidspengen på förskolorna

Nyheter "Kommunen har råd med en bättre förskola" Socialdemokraterna i Täby vill införa en enda förskolepeng, oavsett antal timmar som barnet går på förskolan. S anser att deltidspengen gör det svårt för förskolorna att använda sina resurser.tisdag 24/4 13:37