Jonas Sandström öppnar restaurangen i Sven-Harrys. Foto: Mimmi Epstein/Magnus Ragnvid

Han står bakom nya restaurangen i Sven-Harrys

Nu är det klart vilka som öppnar restaurang i Sven-Harrys och det kan bli flera samarbeten med museet framöver. "Vi har pratat om att göra grejer på taket" säger restaurangägaren Jonas Sandström.

Någon gång i början av oktober öppnar matkaféet Koloni i Sven-Harrys nedervåning. Kedjan finns redan på flera andra platser i Stockholm .

– Detta blir en hybrid av de andra ställena. Vi kokar ner de bästa ingredienserna till en konstsoppa. Vi har funnits i 16 år och ligger alltid nära kulturella platser, till exempel Medeltidsmuseet och Konstfack. Vi gillar det, säger ägaren Jonas Sandström.

Han beskriver maten som "utan krusiduller".

– Jag är så trött på handhuggna isbitar med mera. Matmässigt kommer det vara enkelt prisvärt och gott. Vi är ett crossoverkök med mycket fågel och grönt och väldigt lite rött kött.

I baren, eller bakfickan som den numera kallas, kommer det att serveras minipizzor.

– Den bygger vi som ett orangeri med massa växter, en förlängning av uteserveringen, säger Jonas Sandström.

Det kommer även att bli en del samarbeten mellan museet och krogen.

– Vi har pratat om flera saker. Kanske en dansuppvisning i parken, föredrag om mat och kultur och servering inne i museilokalerna. Vi funderar också på att göra något på taket, säger Jonas Sandström.

Uteserveringen kommer att vara kvar men öppnar inte förrän nästa säsong.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Konstnären Aluoch: "Folk frågar varför jag bara målar svarta"

Nyheter Ställer ut på södergalleri Vernissagen för utställningen Art for Selfcare blev för många historisk. Här berättar konstnären Steffi Aluoch om sina verk, mötet med Angela Davis och det stora i att kunna titta på konst och för...onsdag 19/7 18:00

"Var bor Karlsson på taket?" – Här är turisternas konstigaste frågor

Nyheter ✔ Vad tjänar Kungen? ✔ Karta till Agnetha Fältskog ✔ Hyra Hovet för hockey Kan man hyra Hovet för att spela hockey med polarna, var köper man det bästa renköttet och vilka gator är bäst för kändisspotting? Här är turisternas mest udda frågor inför Stockholmsbesöket.tisdag 18/7 16:15