Jerry Watson är kock och delägare i den nystartade peruanska restaurangen Brasa Rotisserie i Liljeholmen. Foto: Robin Högberg

Han tar mormors peruanska kokkonst till Liljeholmen

Passionen för matlagning har fört Jerry Watson från Sydamerika till Europa. Nu vill han få nystartade peruanska restaurangen i Liljeholmen att flyga.

  • Publicerad 11:40, 7 jul 2017

Förra veckan startade nya restaurangen Brasa Rotisserie i Liljeholmen. Restaurangen har intagit samma lokaler där Machu Picchu höll till tidigare, som också serverade peruansk mat. Premiären var lyckad, berättar Jerry Watson, som är kock och en av Brasa Rotisseries delägare.

– Vi är nöjda, det kom mycket folk för att testa vår mat, säger han.

Brasa Rotisseries mat tillagas som de görs i Peru. Jerry Watson är själv därifrån och kom till Europa för fyra år sedan för att jobba som kock. Han brinner för matlagning och att öka intresset för det peruanska köket.

– Jag har drivit peruansk restaurang i London, Paris och nu i Stockholm. Det är roligt att få peruaner att tänka på sitt hemland men också att laga för dem som inte är så vana vid de här rätterna. Maten är ett sätt att sprida peruansk kultur, säger Jerry Watson.

Stort intresse att driva restaurangen med ”extremt bra utsikt”

I Sverige har han varit i sex månader, efter att Machu Picchus ägare frågat om han ville komma hit och jobba. Att driva restaurang var länge en barndomsdröm för Jerry Watson. Passionen för matlagning började tidigt.

– Intresset kommer av att min mormor lärde mig och visade alla hemligheter att laga peruansk mat. Sedan lagade jag mat hos henne praktiskt taget hela tiden. När jag var åtta år lagade jag mat för alla mina tio syskon, säger han och ler.

Efter döda Liljeholmskajen: JM:s nya bygge ska få liv med yoga och kafé

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De förbjuder Monopol på stor brädspelsfest

Nyheter "Monopol bygger på sadism" Brädspel är ball! Så pass poppis är det med tärningar, pjäser, kort och spelplaner, att brädspelen nu fått en egen dag. Och den ska firas i Skarpnäck. Men inte med Monopol. Monopol är för sadister.söndag 22/4 9:10

Örby IS vill locka barn från Östberga

Nyheter Gratis fotbollsträningar hela sommaren Nu ska Östbergabarnen bli en del av Örby IS. Nästa helg drar klubben igång gratis prova på-fotboll på Lisebergs IP.fredag 20/4 13:33