600 gram burrito som den serveras i San Francisco och på Kungsholmen tack vare Kenny Jones Jr . Foto: Per Brandt/Pernilla Ahlsén

Han tar "riktiga" burritos från San Fransisco till Kungsholmen

Det började med en food truck. Nu finns även en nyöppnad restaurang som serverar en riktig "Mission-Style Burrito" á la San Fransisco på Kungsholmen.

  • Publicerad 19:30, 27 jun 2017

Berättelsen om The Good Gringo, som öppnade för en tid sedan på Scheelegatan 28, inleddes 2015. Kenny Jones Jr hade lämnat hemlandet USA för Sverige och upptäckte till sin besvikelse att det inte gick att hitta "riktig" burrito någonstans.

– Jag har alltid älskat burritos och med min food truck kunde jag introducera svenskarna för någonting autentiskt som inte fanns här tidigare. Samtidigt behövde jag ett jobb så man kan säga att jag slog två flugor i en smäll.

Först till kvarn gäller när foodtrucksen blir rekordmånga

Kärleken till den mexikanska rätten uppstod då han arbetade på en lyxrestaurang i New York. När han framåt två-tiden på natten hungrig lämnade jobbet hade han för vana att stanna till vid en food truck som serverade San Francisco-inspirerade burritos.

– Det kallas “The Mission-Style Burrito", efter ett område i San Francisco, och den främsta skillnaden är storleken. De som jag gör är verkligen stora och väger omkring 600 gram. Du kan också få dem precis som du vill, efter din egen smak, säger han och tillägger att hans food truck fortsätter att rulla på Stockholms gator även i framtiden.

I nuläget är restaurangens öppettider begränsade till klockan 11-14, men redan i augusti kommer det finnas möjlighet att även äta middag på restaurangen.

Därför överger foodtrucksen Stockholms gator

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kan Village People rädda bokhandeln Hedengrens?

Nyheter "Inga kunder har strömmat till" Den anrika bokhandeln Hedengrens testar en ny grej inför årets bokrea.fredag 23/2 16:37

Brottartalang på Östermalm i landslaget

Nyheter "På mattan är det alltid krig" Som femåring började Östermalmsbon Georgios Barbanos brottas men först när han var 13 började han gilla sporten på riktigt. Nu, två år senare, är han uttagen till landslaget.fredag 23/2 15:45