Han valde orangeri istället för Porsche

Rolf Alm har byggt ett eget orangeri i sin bostad utanför Lillkyrka. – Orangeriet är istället för att ha en Porsche, säger han.

  • Publicerad 08:27, 4 apr 2017

Rolf Alm har bott i Lillkyrka i 17 år. Innan dess bodde han i Årsta söder om Stockholm.

Intresset för växter har funnits sedan barnsben.

– Jag har alltid varit allergisk mot doftande blommor. Istället har jag blivit väldigt svag för gröna, blomfria växter, säger Rolf Alm.

År 1970 köpte växtentusiasten sin första palm på varuhuset NK. Men det skulle dröja lång tid innan tanken på ett eget orangeri nådde honom.

Närmare bestämt hösten 2015.

– Jag har designat rummet själv. Men har inspirerats en hel del av Bovieran inne i Enköping, säger han.

Sedan ett par år tillbaka är Rolf Alm pensionär. I sitt aktiva yrkesliv var han VVS-branschen, och det är någonting som märks i orangeriet.

Bevattningssystemet till de fyra rabatterna är avancerat och till stor del automatiserat. Från ett skåp styr han allting med hjälp av olika reglage.

Rolf Alm ser sitt nybyggda rum som en skön och uppvärmd oas som går att vara i året runt.

– Här kan jag bara vara. Gå runt och pula lite och dra av några torra blad. Kanske plantera någon ny växt, säger växtentusiasten.

Just nu är växterna precis nyplanterade rabatterna. Rolf Alm räknar med att allt ska vara helt färdigt om ungefär ett år.

– Det har blivit exakt som jag har tänkt mig. Jag är jättenöjd nu när det strax är färdigt, säger Rolf Alm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nästan var fjärde invånare i Håbo utsatt för brott

Nyheter Nästan var fjärde person i Håbo och Enköping blev utsatt för någon form av brott under 2016. Det visar ny statstik från BRÅ.onsdag 22/11 15:17

Kommunen stoppar IP Onlys utgrävningar

Nyheter Kommunen har bestämt att stoppa IP Only från att gräva i tätorten och kransorterna tills vidare. – Eftersom inte avtalet har följts måste vi ta till den här åtgärden, säger Gunilla Eksudd, park-och...tisdag 21/11 16:52