Hans mål: Stoppa boulebanorna i Obsan

Det finns planer på nya boulebanor i Obsan. Det är dock inte ett glädjebesked för alla. Vasastadsbon Ulf Johannison vill stoppa dem.

  • Publicerad 16:40, 26 nov 2017

I veckan blev det klart att det ska anläggas 2-4 boulebanor i Observatorielundens nedre del, ett initiativ från Vasastadsbon Jan-Erik Bengtsson. Banorna ska utformas i samråd med honom och andra intresserade och kommer på plats under nästa år.

Jan-Eriks vinst i Obsan – nu blir det boule

En som besökte stadsdelsnämndens möte i torsdags när beslutet fattades var Vasastadsbon Ulf Johannison som menar att bouleplanerna borde stoppas. Detta trots att han själv gillar att spela boule.

– Banorna behövs inte. Det är sällan vi behöver fyra banor i Vasaparken. Som regel räcker det med två eftersom det inte kommer så många. Människor behöver inte bara aktivitet utan också avkoppling och därför är de gröna platserna av central betydelse, säger Ulf Johannison.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ulf Johannison vill inte ha boulebanor i Observatorielunden. Foto: Mimmi Epstein

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ödehuset på Söder har fått nytt liv

Nyheter Tegelhuset i Fatbursparken – nu fullt med musik Elektronisk indiepop, krautrock, metal och körsång. I flera år har det sagolika 1800-talshuset nedanför Medis ekat tomt. Men sedan en musikförening flyttat in är det helt andra tongångar i Tegelhuset.lördag 24/3 9:00

Nu byggs nya spårvägen i City

Nyheter NYA SKISSER: ✓Helt bilfri gata ✓Ny hållplats vid T-Centralen ✓Fler spårvagnar Bilfria gångstråk och ny slutstation för spårvagnslinjen vid T-Centralen. Bygget av nya Klarabergsgatan ser ut att bli klart tidigare än beräknat – nu läggs rälsen som ska göra spårvagnspendlingen...lördag 24/3 8:50