Renoveras. Här ska gångbanorna och träden få sig en uppfräschning kommande år. Foto: StockholmDirekt

Här är alla gator på Östermalm som görs om

Stans cykelkung kan numera titulera sig asfaltskung. Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) lägger över en halv miljard på att asfaltera Stockholms gator – och vi har hela listan på gator och åtgärder på Östermalm.

  • Publicerad 06:50, 26 feb 2018

Under perioden 2019–2023 ska ett stort antal gator i Stockholm renoveras. Prislappen för reinvesteringsprogrammet är 550 miljoner kronor, vilket innebär en ökning med 150 miljoner jämfört med förra programmet.

– Det finns ett större behov nu jämfört med tidigare och det är eftersatt på många håll. Kan vi får ordning på det här är det jättebra. Det är en win-win för alla, säger Daniel Helldén (MP).

Även om programmet även handlar om gång-, cykel. och kollektivtrafik så är det framför allt motorfordonstrafiken som gynnas av satsningen. Det kan tyckas lite otippat att Daniel Helldén, som ofta propagerar för minskad bilism, lägger så mycket pengar på bilvägar.

– Stora delar av våra nät används av både cyklar och bilar, men det stämmer att det blir mest pengar för ytor till bilarna. Även om bilkörandet måste minska i Stockholm för att vi ska klara miljömålen så måste de som kör ändå ha bra körbanor, säger han.

Även träd, räcken och skräpkorgar ingår i programmet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Här renoveras gator på Östermalm

Lützengatan

Lokalgata, gångbana och träd.

Starrängsringen

Lokalgata, gångbana och träd.

Majorsgatan

Lokalgata och gångbana.

Bragevägen del 2

Lokalgata, gångbana och träd.

Lindarängsvägen

Lokalgata och bussgata.

Karlavägen 

Lokalgata, bussgata och cykelbana.

Humlegårdsgatan

Lokalgata och gångbana.

Danderydsgatan nedre

Lokalgata, cykelbana och gångbana.

Ingmar Bergmans gata

Lokalgata och gångbana.

Wittstocksgatan

Lokalgata, gångbana och träd.

Rådmansgatan öfre

Lokalgata och gångbana.

Bo Bergmansgata+Carl Amfeldtsgata

Lokalgata, gångbana och träd.

Frescativägen (av- och påfartsramper)

Trafikled och bussgata.

Roslagsvägen

Trafikled och bussgata.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Delibutik på Kungsholmen tvingas stänga

Nyheter Svårt konkurrera med näthandeln – trots eko och närproducerat I fyra år har matbutiken nära Norr Mälarstrand sålt ekologiska och närproducerade livsmedel. Men på söndag bommar butiken igen. "Man måste inse när det inte går längre", säger en av ägarna.fredag 23/3 15:30

Stockholm får införa förbud mot dieselbilar

Nyheter Helldén (MP): "Min förhoppning är att det ska vara klart så snart som möjligt" Miljözoner får införas i Stockholm från 2020 men det skärpta dieselkravet får vänta ytterligare två år. Det står nu klart efter att regeringen i dag lämnat besked i frågan.fredag 23/3 14:21