Här är appen som visar hur smutsigt det är på krogen

Se om restaurangen du går till sköter hygienen eller anmäl en misstänkt matförgiftning. Nu finns en ny app för dig som vill ha koll på Stockholms krogar, fik och butiker.

  • Publicerad 13:13, 19 apr 2017

Miljöförvaltningen i Stockholms stad genomför varje år nästan 10 000 inspektioner av restauranger, kaféer, skolor och livsmedelsproducenter.

Nu har alla resultat samlats i den nya appen "Livsmedelskollen". I appen kan stockholmare söka på enskilda namn eller klicka på kontrollerade ställen för att se det senaste utlåtandet.

HELA LISTAN: Så smutsigt är ditt badhus

Appen ska både fungera som en kanal för att sprida information om stadens kontroller och som ett sätt för stockholmare att anmäla misstänkta matförgiftningar eller andra konstigheter.

Fler felanmäler via app

Miljöborgarrådet Katarina Luhr (MP) ser appen som en förenkling.

– Tanken är att förenkla och komma närmare stockholmarna. Vi har många restauranger i Stockholm och det är viktigt att maten är säker, säger hon.

När Stockholm lanserade Tyck till-appen för några år sedan, där stockholmare kan anmäla bristande gatustädning eller klotter och liknande ökade antalet anmälningar rejält.

Enligt Katarina Luhr finns anledning att tro att även anmälningar gällande restaurangkök och livsmedelshantering ökar i och med appen.

Har du fått några synpunkter från krögare?

– Inte än. Men jag kan tycka att det här främst är ett stöd för den som sköter sig bra, säger Katarina Luhr.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.