Här smiter bilförarna in – trots mycket tydlig enkelriktat-skylt. Foto: Läsarbild

Här är bilisternas fulaste genväg

Det har varit bilisternas bästa väg att smita in på under flera år. Men nu kan staden agera mot fulkörarna i Birkastan.

  • Publicerad 08:30, 20 maj 2017

Det är en plats där det dagligen bryts mot trafikreglerna. En person som bor i närheten berättaar att han under tre och ett halvt år sett upp mot hundra bilar om dagen köra mot enkelriktat in på Karlbergsvägen från Norra Stationsgatan.

– Jag pratar ofta med folk som kör mot reglerna. De hävdar att de inte känner till att det är enkelriktat, vilket jag knappast tror är sant. Ibland har folk till och med varit hotfulla mot mig, säger mannen som även kontaktat polisen om smitningarna men upplever att ingenting händer.

Bilisternas nya fulknep vid Slussens bilfällor – fara för cyklister och gående

–  Inom polisen jobbar vid med den normala trafikövervakningen. Vår uppgift är att se till att regler efterföljs. Och det här är en plats vi känner till väl och att det ofta görs fel. Men det är en av många platser och vi måste prioritera, säger Måns Gauffin, kommunpolis på Norrmalm.

Polisen kan inte sätta upp skyltar

Han menar att många missuppfattar vad polisen har rätt att göra när det kommer till trafikövervakning.

Nu ska polisen granska smitvägen. Foto: Läsarbild

– Vi har inte möjlighet att sätta upp nya skyltar eller sätta dit en så kallad bussgrop som gör att bilar inte kan köra in. Alla sådana frågor sköter kommunen, så det är dem man ska kontakta gällande sådant, säger Måns Gauffin.

Polisen stoppade 17-åring som körde bil – mamman passagerare

Från stadens sida finns inga planerade åtgärder för tillfället. Men tipset har väckt deras uppmärksamhet.

– Från vår sida så kommer vi att titta på det och se hur pass omfattande det här är, säger Erik Johansson, presskontakt på Trafikkontoret

Hur går det till?

– Det handlar om att man helt enkelt skickar dit någon som får titta hur det ser ut. Därefter kan vi avgöra om det behövs ställas ut ett hinder eller liknande.

Straffet för att köra mot enkelriktat är en bot på 1 000 kronor.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Person knivhuggen på perrongen

Nyheter Polis söker i tunnelbanan vid Slussen Slussens tunnelbana är avstängd. Anledningen är att en person ska ha blivit knivhuggen på perrongen. Nu söker polisen igenom tunnelbanevagnarna.onsdag 21/2 20:13

Slussenexperter anlitades olagligt – får behålla pengarna

Nyheter Staden struntar i domen – jurist rasar Trots fällande dom tänker Stockholm stad inte kräva tillbaka den en miljon kronor som olagligt betalats ut till de fyra handplockade Slussenexperterna.onsdag 21/2 16:46