Oklart. Bara hälften av Ekeröledens resenärer är nöjda med färjeläget . Foto: Lisa Halldén

Här är färjeresenärernas omdömen

Resenärerna är generellt nöjda med sina lokala färjor. Men färjeläget vid Jungfrusund och Slagsta drar ner nöjdhetsindexet på Ekeröleden.

  • Publicerad 16:08, 30 jan 2018

Under 2017 var 74 procent av resenärerna med Ekeröleden nöjda med alla kvalitetsområden. Högst betyg fick tillförlitligheten, som 92 procent var nöjda med.

Hela 87 procent var också nöjda med hur turlistan är anpassad till kollektivtrafiken och med säkerheten ombord.

Snittet drogs dock ner av informationen vid färjeläget och ombord på färjan, samt trafikstörningar. Här var bara 59 procent nöjda.

Sämst på Ekeröleden var betyget för skyltning, anvisningar, vägmarkeringar och service vid färjeläget, vilket bara hälften var nöjda med.

På Adelsöleden var betygen högre. Här var 81 procent av resande nöjda med alla kvalitetsområden. Tillförlitligheten toppade även här, med 94 procent nöjda resenärer, följt av säkerheten vilket 93 procent var nöjda med.

89 procent var nöjda med turlistans anpassning till kollektivtrafiken, och tyckte att färjepersonalens uppträdande var förtroendeingivande och serviceinriktat.

Sämst på Adelsöleden var komforten i passagerarutrymmet ombord på färjan. Den var 68 procent av resenärerna nöjda med.

Ekeröledens totalindex var tre procentenheter bättre i 2017, jämfört med året innan. På Adelsöleden var totalindexet oförändrat. Totalindexet för alla Färjerederiets leder var 81 procent, alltså samma som på Adelsöleden och sju procentenheter högre än för Ekeröleden.

Färjerederiets kundundersökning har gjorts av ett oberoende undersökningsföretag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Pressbyrån tackar nej till förlängt kontrakt

Nyheter På onsdagen stod det klart att Pressbyrån kunde vara kvar på Drottningholm fram till årsskiftet. Tack men nej tack, sade Pressbyrån.torsdag 22/2 16:04

Hennes åsikt går mot strömmen

Nyheter En klar majoritet av kommunborna är nöjda med återvinningsstationerna i Ekerö. Det visar en undersökning som Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) låtit göra. Men Stenhamrabon Solveig Löfgren...torsdag 22/2 14:28

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter