Nytt. Fritidsgården har fått ett lyft. Foto: Arkivfoto: Andreas Enbuske

Här är fritidsgården som får egen bio

Hjorthagens ungdomsgård har renoverats och ska få klättervägg och bio. "Vi tänker oss en kvartersbio i pytteformat dit föräldrar och syskon också är välkomna", säger Miranda Holmqvist, föreståndare.

  • Publicerad 18:44, 15 feb 2018

Äntligen är renoveringen av Hjorthagens ungdomsgård färdig. För ett par veckor sedan invigdes den med stor fest.

– Alla ytor utom musikrummet är nymålade och el och ventilation är utbytt. Vi har också en ny spegelvägg för dans, säger Miranda Holmqvist, föreståndare.

Inom ett halvår är planen att gården även ska innehålla en kvartersbio "i pytteformat" dit syskon och föräldrar också ska vara välkomna på fredagar.

– Vi kommer att inreda ett rum med lite biostolar. Vi har redan en projektor och rummet är svartmålat och ljudisolerat. Det bor jättemånga barnfamiljer här och jag tror folk skulle uppskatta om det händer lite mer i området, säger Miranda Holmqvist.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Förutom bio ska en klättervägg upp på en vägg som är tre gånger sex meter. Men den har besökarna inte fått njuta av än. Den ligger nedpackad i lådor.

– Det är svårt att hitta någon hantverkare som kan sätta upp den ideellt eller för en symbolisk summa. Vi har allt som behövs förutom nån form av stålförstärkning, säger Miranda Holmqvist.

Ungdomsgården drivs av den ideella föreningen Hjorthagens gård med stöd från Östermalms stadsdelsförvaltning, lokala föreningar, kyrkan och Hjorthagsbor. Den är öppen onsdagar och torsdagar, klockan 18-22 och fredagar, klockan 19–23.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stort bråk i City – två personer skadade

Nyheter Flera polispatruller på plats utanför McDonalds Flera personer började slåss utanför McDonalds på Vasagatan på måndagskvällen. Två personer ska ha blivit skadade.måndag 19/3 21:17

Kolla in historiska rummen i Medborgarhuset

Nyheter ✓Kan göras om till stans mäktigaste kontor ✓Vissa originaldetaljer från 1700-talet Längst in i hjärtat av Medborgarhuset ruvar byggnaden på historiska hemligheter, vissa med anor ända från 1600-talet. När det nya Medborgarhuset väl står klart ska de bli – kontor.måndag 19/3 20:10