Fräschas upp. Kungsholmsgatan är en av många gator som ska renoveras de kommande åren. Foto: Katja Annola

Här är gatorna på Kungsholmen som görs om

Stans cykelkung kan numera titulera sig asfaltskung. Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) lägger över en halv miljard på att asfaltera Stockholms gator – och vi har hela listan på gator och åtgärder på Kungsholmen.

  • Publicerad 06:50, 26 feb 2018

Under perioden 2019–2023 ska ett stort antal gator i Stockholm renoveras. Prislappen för reinvesteringsprogrammet är 550 miljoner kronor, vilket innebär en ökning med 150 miljoner jämfört med förra programmet.

– Det finns ett större behov nu jämfört med tidigare och det är eftersatt på många håll. Kan vi får ordning på det här är det jättebra. Det är en win-win för alla, säger Daniel Helldén (MP).

Även om programmet även handlar om gång-, cykel. och kollektivtrafik så är det framför allt motorfordonstrafiken som gynnas av satsningen. Det kan tyckas lite otippat att Daniel Helldén, som ofta propagerar för minskad bilism, lägger så mycket pengar på bilvägar.

– Stora delar av våra nät används av både cyklar och bilar, men det stämmer att det blir mest pengar för ytor till bilarna. Även om bilkörandet måste minska i Stockholm för att vi ska klara miljömålen så måste de som kör ändå ha bra körbanor, säger han.

Även träd, räcken och skräpkorgar ingår i programmet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Här renoveras gator på Kungsholmen

Lindhagensgatan

Bussgata och träd.

Scheelegatan/tingsrätten

Bussgata, gångbana, cykelbana, torg/plats och träd.

Olof Gödings gata Bergsgatan

Lokalgata och gångbana.

Pontonjärsgatan

Lokalgata och gångbana.

Nordenflychts mellan Lindenhagsg - Franzengatan

Lokalgata och gångbana.

Kungsholmsgatan 

Lokalgata och cykelbana.

Gjörwellsgatan

Lokalgata, bussgata och cykelbana.

Strandbergsgatan 

Lokalgata och gångbana.

Fridhemsgatan 

Lokalgata, bussgata och gångbana.

Warfvinges väg 

Lokalgata och gångbana.

Kronobergsgatan

Lokalgata och gångbana.

Södra Agnegatan (torg)

Gångbana och träd.

Baltazar Von Platens gata

Lokalgata och gångbana.

Igeldammsgatan 

Lokalgata och gångbana.

Polhemsgatan 

Lokalgata och gångbana.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ödehuset på Söder har fått nytt liv

Nyheter Tegelhuset i Fatbursparken – nu fullt med musik Elektronisk indiepop, krautrock, metal och körsång. I flera år har det sagolika 1800-talshuset nedanför Medis ekat tomt. Men sedan en musikförening flyttat in är det helt andra tongångar i Tegelhuset.lördag 24/3 9:00

Nu byggs nya spårvägen i City

Nyheter NYA SKISSER: ✓Helt bilfri gata ✓Ny hållplats vid T-Centralen ✓Fler spårvagnar Bilfria gångstråk och ny slutstation för spårvagnslinjen vid T-Centralen. Bygget av nya Klarabergsgatan ser ut att bli klart tidigare än beräknat – nu läggs rälsen som ska göra spårvagnspendlingen...lördag 24/3 8:50