Producerar lantlig humor: Tomas Karlsson, Emil Zetterlund och Oskar Jacobsson. Foto: Hege Hellström

Här är nästa humorgrupp från Vallentuna: "kul att blaja"

Tänk om man fick dille på Per Gessle? Eller rent av Gessle-tourettes? Den nya humortrion från Vallentuna utforskar hur det skulle kunna se ut i en av sina videos – som setts av 237 000 personer på Youtube.

  • Publicerad 16:35, 30 nov 2017

Sedan i mars har Youtube-gruppen Helt kaputt gjort videos tillsammans. En video, som handlar om en ung man med Gessle-tourettes, har setts 237 000 gånger. Nu hoppas de på fler succéfilmer.

– Det var lugnt ett tag med antal tittare, men sedan i september stack det iväg. Ju fler som tycker att våra filmer är roligare, desto roligare är det att fortsätta, säger Emil Zetterlund, 28 år gammal och uppvuxen i Frösunda.

Men det är inte alla filmer som fått så många tittare. Helt kaputt har 900 prenumeranter, men klippen publiceras även på Facebook där de delas.

– Några filmer är bra, andra vill man helst slänga, säger Emil.

Inte nya Ijustwanttobecool

På dagarna jobbar Emil på lager på Paragon Nordic tillsammans med en av de andra medlemmarna i gruppen, Oskar Jacobsson, 20. Den tredje medlemmen, Tomas Karlsson, är kusin med Emil och jobbar på Rubber. Men vänta, släktingar från Vallentuna som gör videos ihop – påminner inte det om Vallentuna- och Youtubekändisarna Ijustwanttobecool?

– Nja, vi har inte riktigt samma humor, men de är väldigt proffsiga. Vi är mer Nordic Hillbillies, lite lantlig igenkänningshumor, och inspireras av till exempel gamla Nile City, säger Oskar.

En av filmerna som gruppen själv gillar bäst är ”Postmord”. I den misshandlar postanställda paketen som ska ut till kunder. Musiken och texten har gänget skrivit själva.

– Vi har en grundidé, men sedan improviserar vi. Vi författar inga manus eller så, säger Tomas.

Men hur hinner ni med att göra film när ni har heltidsjobb?

– Vi gör film i stället för att sjunka ner i soffan. Det är kul att blaja, och att roa andra, säger Tomas.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ljusning för trafikplatsen - nya bron öppnade idag

Nyheter Det här händer vid Roslags-Näsby Byggnationerna vid trafikplatsen i Roslags-Näsby kan inte ha undgått någon vid det här laget. Prognosen är att allt är färdigt i höst.tisdag 20/3 16:00

Färdigcyklat i delar av Vallentuna centrum

Nyheter "Snart måste man väl ha hjälm på bussen också" Snart blir det förbjudet att cykla genom Vallentuna centrum. Efter en rad klagomål har kommunen tagit beslutet att stoppa all trafik i centrum.tisdag 20/3 15:02