Nya området. Visionsbild över hur Täby Park ska komma att se ut. Foto: Skanska

Här är nya gatu- och kvartersnamnen i Täbys nya område

Nu är det klart med några av namnen på kvarteren och gatorna i Täby Park.

  • Publicerad 11:57, 30 okt 2017

Sedan tidigare är det känt att gator i nya området Täby Park delvis ska ges namn med anknytning till Galoppsporten.

LÄS MER: Vad ska Täbys nya torg heta?

Kvartersnamnen kommer att få tema efter juveler och ädelstenar.

Stadsbyggnadsnämnden har nu beslutat att godkänna att kvarteren ges namnen Topasen, Opalen, Smaragden, Månstenen, Bergkristallen och Agaten.

De nya vägnamnen blir: Boulevarden, Parkallén, Norra Parkpromenaden, Östra Parkpromenaden, Dressyrgatan, Passgången och Ryttarallén.

Uppskattningsvis kommer sex kvarter och 16 gator behöva namnsättas inom de två första detaljplanerna. Utöver det ska även torg och parker namnges.

Nu ska förslagen överlämnas till kommunstyrelsens ordförande för slutgiltigt beslut.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Därför spärrades Biblioteksgången av i veckan

Nyheter "Initialt kunde vi inte avgöra vad det var inuti" Läsare undrar hur det kom sig att polisen spärrade av Biblioteksgången i Täby centrum under måndagen. Svaret: En förpackning som polisen var tvungen att undersöka.fredag 16/2 11:23

Danderydsvalet 2018: Hur högt tål Djursholm?

Nyheter "Riskerar kulturhistoriska värden" På den tidigare bensinmacksstationen vid Djursholms torg ska man bygga bostäder. Vi ställde den hypotetiska frågan om det är möjligt med ett 10-våningshus till alla partiers företrädare i...fredag 16/2 11:20