Nya området. Visionsbild över hur Täby Park ska komma att se ut. Foto: Skanska

Här är nya gatu- och kvartersnamnen i Täbys nya område

Nu är det klart med några av namnen på kvarteren och gatorna i Täby Park.

  • Publicerad 11:57, 30 okt 2017

Sedan tidigare är det känt att gator i nya området Täby Park delvis ska ges namn med anknytning till Galoppsporten.

LÄS MER: Vad ska Täbys nya torg heta?

Kvartersnamnen kommer att få tema efter juveler och ädelstenar.

Stadsbyggnadsnämnden har nu beslutat att godkänna att kvarteren ges namnen Topasen, Opalen, Smaragden, Månstenen, Bergkristallen och Agaten.

De nya vägnamnen blir: Boulevarden, Parkallén, Norra Parkpromenaden, Östra Parkpromenaden, Dressyrgatan, Passgången och Ryttarallén.

Uppskattningsvis kommer sex kvarter och 16 gator behöva namnsättas inom de två första detaljplanerna. Utöver det ska även torg och parker namnges.

Nu ska förslagen överlämnas till kommunstyrelsens ordförande för slutgiltigt beslut.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hans udda uthyrningsobjektet: Bastu på hjul

Nyheter "Tagit med den till jobbet" En vedeldad bastu på hjul – det var vad Vallentunabon Axel Törnlöv köpte för två år sedan. Dels för att kunna basta med familjen var som helst och nu även hyra ut.tisdag 21/11 16:32

Hotell säljer ut sina rum: "Städning och möbler ingår"

Nyheter "Ett nytt sätt att köpa" Sugen på att bli hotellägare, lite som i Monopol? Då har du inte chansen. Däremot kan du bli ägare av ett rum i ett hotell, i Fågelsången.tisdag 21/11 16:19