Här i hörnet i en exklusiv fastighet på Strandvägen säljs lyxvåningen. Foto: Erik Simander

Här är Stockholms just nu dyraste våning

En lyxvåning på Strandvägen slår just nu prisrekord på nätet. För 356 kvadratmeter vill säljaren ha 71 miljoner kronor. Men då är också avgiften ovanligt låg.

  • Publicerad 14:59, 5 sep 2017

Våningen på Strandvägen är fördelad på 356 kvadratmeter i tre plan och har utsikt över Djurgården och Nybroviken.

Nu kan den bli din – om du kan slanta upp 71 miljoner kronor.

Det är nämligen vad säljaren vill ha för bostaden, som just nu är Stockholms dyraste utannonserade lägenhet.

Stjärnmäklare: Bostäder i Stockholm kan bli hur dyra som helst

Men den som har råd får också ett unikt objekt. Enligt beskrivningen handlar det om en exklusiv hörnvåning med ett “magnifikt tornrum” i en fastighet som uppges ha köpts 1901 av Marcus Wallenberg Sr. I annonsen står det vidare att “här har historiska möten ägt rum”.

"Väldigt låg avgift"

Våningen har legat ute till försäljning i fem dagar och har redan över 82 000 visningar på bostadssajten Booli.se.

Mäklaren själv vill inte kommentera försäljningen.

Uppseendeväckande helikopterfärd mellan husen i City

Men enligt Matilda Adelborg, PR- och markndaskoordinator på Booli.se, handlar det om ett anmärkningsvärt objekt. Inte bara storleken och prislappen, utan även avgiften som ligger på blygsamma 2 264 kronor i månaden, sticker ut.

– Det är en väldigt stor våning med en väldigt låg avgift. Och det tycker jag är lite häftigt, säger hon.

"199 438 kronor per kvadrat"

Kvadratmeterpriset då? Jo, 199 438 kronor landar det på. Det är inte ovanligt för Strandvägen, men det är högt för att vara i den storleken.

Det kan dock  jämföras med rekordlägenheterna Continental apartments vid Centralstationen som är Sveriges dyraste. Där köpte bland annat klockmiljardären Filip Tysander ett 418 kvadratmeter stort penthouse för 104,5 miljoner kronor.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Beslut: Kraftig höjda avgifter för båtägare

Nyheter C: Fel chockhöja hyrorna med närmare hundra procent Nu blir det betydligt dyrare att ha fritidsbåt i Stockholm. Idrottsnämnden har beslutat om en rejäl avgiftshöjning för båtklubbar som hyr bryggplats av staden.fredag 24/11 11:21

Insamling startad för Östermalmstupp i exil

Nyheter "Han har en indisk stridshöna som kompis numera" Gärdet-tuppen tvingades flytta efter klagomål från grannar. Nu har tuppägaren fått en faktura från staden – och en boende som uppskattade tuppen har startat en insamling för att få ihop till summan.fredag 24/11 7:03