Delar av rivna Spånga bollcenter återuppstår i Järfälla. Foto: Mikael Andersson

Här återuppstår Spångas rivna rackethall

När Spånga bollcenter stängde för att ge plats åt bostäder blev många spelare besvikna. Men nu återuppstår delar av hallen – i grannkommunen.

  • Publicerad 16:25, 14 feb 2017

Det blir ett bra alternativ för de Spångabor som förlorat sin hall.

Förra året revs Spånga badminton och bollcenter. Efter 35 år i Bromsten hade hallen hunnit bli en institution för badminton- och squashspelare från hela Västerort.

Men snart kommer de som saknat hallen kunna återse den igen – i grannkommunen Järfälla. Där återuppstår nämligen delar av den gamla anläggningen redan i år.

– Det började egentligen för något år sedan när vi planerade att bygga en ny rackethall i Järfälla. Jag fick kontakt med en som spelade squash i Spånga. Jag fick tips om att hallen skulle rivas, och lite på chansning köpte vi loss squashdelen med golv, armaturer, väggar och glaspartier, säger Mikael Gavelin, som sitter i styrelsen för Järfälla racketcenter.

Ett alternativ för Spångaborna

Under senhösten är Järfälla racketcenters nya hall planerad att stå klar i Jakobsberg. Totalt blir det 2500 kvadratmeter för squash och padeltennis.

– Det blir ett bra alternativ för de Spångabor som förlorat sin hall. Och den nya hallen kommer de absolut att känna igen. Den blir exakt likadan som den i Spånga, men lite finare och nyare runtomkring, säger Mikael Gavelin.

I dagsläget finns inga planer på badmintonbanor i hallen. Men längre fram skulle det kunna bli aktuellt.

– Hallen är förberedd för badminton i storlek och höjd, så det beror lite på intresset, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här kan Hässelby få en helt ny stadspark

Nyheter Både S och M positiva Skateboardramp, utegym och ytor att hänga på. Det skulle kunna bli innehållet i Hässelbys nya stadspark som planeras mellan Melongatan och Friherregatan.onsdag 20/9 17:06

Rättegången över: Så vill åklagaren straffa lyxbilstjuven

Nyheter "Han inser vad det kommer att bli" Igår avslutades rättegången mot den 17-åring som återigen åtalas för att ha stulit lyxbilar, bland annat i Västerort. Den här gången handlar det om totalt 17 stycken.onsdag 20/9 14:54